Zlatá baňa alebo prepadák roka? Takto sa darí novej stanici Markíza Klasik

  • Televízia Markíza je spokojná so štartom stanice Markíza Klasik.
  • Priemerný celodenný trhový podiel je 2,6 %.
  • Navyše už čoskoro sa tam začne vysielať kultový seriál Akty X.
Off topic Ako sa darí novej TV stanici?
Ako sa darí novej TV stanici? Zdroj: shutterstock.com/Ljupco Smokovski/Nataliya Dmytrenko
BitmarketsBitmarkets

Televízia Markíza spustila 15. júla, teda takmer pred mesiacom, novú televíznu stanicu Markíza Klasik. Tam si diváci nájdu väčšinou kultové filmy a seriály. Ako sa jej však darí? O téme informoval portál Živé.

Televízna skupina Markíza avizovala, že nová televízna stanica sa zameria na divákov od 35 do 64 rokov. Nechýbajú také legendy ako Pobrežná hliadka, Beverly Hills 90210, Rodina Addamsovcov, Alf, Zmija, Hviezdna brána, A-Tím, Kobra 11, Knight Rider alebo Herkules.

Z filmového súdka Markíza Klasik sľubovala tituly ako Krstný otec, Frajeri vo Vegas, Nezmieriteľní, Ak sa nahneváme, budeme zlí, Honba na ponorku, Lucky Luke či Súboj titanov.

Markíze Klasik sa darí

Markíze Klasik sa darí. Zdroj: shutterstock.com/SeventyFour

Mnohí sa pred samotným spustením pýtali, či nová stanica má zmysel. Televízia Markíza však povedala, že hlavným dôvodom je dopyt po reklamách. Markíza tak novou stanicou získala ďalší priestor, kde ich bude môcť umiestniť.

Spustenie kanála Markíza Klasik bola už istota, pretože televízia získala všetky potrebné povolenia na vysielanie. Šikovne využila voľnú licenciu po zrušenej komediálnej stanici Fooor.

Veľkým prekvapením bolo oznámenie, že nový program Markíza Klasik sa bude vysielať výhradne vo Full HD kvalite, čo rozhodne nie je na Slovensku štandardom. Pokiaľ však nastala situácia, že operátor nemá na Full HD vysielanie dostatok kapacity, vysielanie prebieha v nižšej SD kvalite. Je dostupná u mnohých poskytovateľov.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: ŽivéTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.