Bitcoin môže dosiahnuť nové rekordné hodnoty, tvrdí generálny riaditeľ CryptoQuant

  • Bitcoin prudko klesol na cene.
  • Ak sa udrží nad konkrétnou hranicou, expert predpovedá nový rekord.
  • Musí sa tak stať v najbližšom čase.
Novinky Bitcoin môže podľa experta prudko vyskočiť
Bitcoin môže podľa experta prudko vyskočiť. Zdroj: shutterstock.com/DaLiu
BitmarketsBitmarkets

Nedávny pád kryptomenových trhov otriasol mnohými investormi. Niektorí analytici však zostávajú optimistickí. Jeden z odborníkov vo svojom príspevku na sociálnej platforme X predpovedá, že Bitcoin môže dosiahnuť nové historické maximum, ak sa jeho cena udrží nad úrovňou 45 000 dolárov.

Bitcoin počas tohto týždňa utrpel výrazný pokles

Generálny riaditeľ CryptoQuant, Ki Young Ju, však poukazuje na kľúčové metriky, ktoré naznačujú potenciál na masívny návrat. Tento potenciálny nárast by znamenal druhé rekordné zvýšenie hodnoty Bitcoinu v tomto roku.

Bitcoin má za sebou polrok plný úspechov a výziev

Rok 2024 bol pre Bitcoin mimoriadne úspešný. Kryptomena získala prvé ETF schválenie v Spojených štátoch, čo výrazne zvýšilo jej cenu od začiatku roka. Inštitucionálny záujem prispel k ďalšiemu nárastu hodnoty. Tento týždeň však dramaticky zasiahol kryptomenový sektor pád akciového trhu v hodnote 2 miliárd dolárov.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Situácia sa nezdá byť beznádejná

Expert predpovedá, že Bitcoin môže dosiahnuť nové historické maximum, ak sa udrží nad hranicou 45 000 dolárov. Ki Young Ju zdôrazňuje, že niektoré indikátory vykazujú medvedie signály, ale stále existuje potenciál na zotavenie.

Niektoré indikátory ukazujú medvedie signály,” povedal CEO.

Môžu sa však zotaviť, takže je dôležité sledovať, či sa cena udrží na tejto úrovni týždeň alebo dva.

Dodal, že ak cena klesne dlhodobo, „riziko medvedieho trhu rastie a zotavenie by mohlo byť náročné, ak tento stav pretrvá viac ako mesiac”.

Aktuálna situácia na trhu

Podľa Watcher.Guru Bitcoin za posledný týždeň klesol o takmer 17 %. Ak sa však prognóza potvrdí, Bitcoin môže tento rok opäť dosiahnuť historické maximá. V marci Bitcoin vzrástol na 73 000 dolárov v dôsledku nadšenia okolo ETF. Tento trend by mohol pokračovať aj v nadchádzajúcich týždňoch.

Vývoj Bitcoinu neustále ovplyvňujú rôzne faktory, a preto je dôležité mať na pamäti, že trhy sú dynamické a nepredvídateľné. Opatrnosť a dôkladné sledovanie trhu sú kľúčové pre úspešné investovanie v tomto sektore.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Watcher.GuruTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.