PEPCO sťahuje z predaja nebezpečný výrobok. Ak ho máte doma, okamžite ho vráťte (FOTO)

  • Spotrebiteľom sa odporúča produkt okamžite prestať používať.
  • Hrozí ublíženie na zdraví.
  • Vrátia vám zaň peniaze.
Novinky PEPCO sťahuje z predaja nebezpečný výrobok
PEPCO sťahuje z predaja nebezpečný výrobok. Zdroj: shutterstock.com/Tupungato
BitmarketsBitmarkets

Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje spotrebiteľov na nebezpečný výrobok známeho reťazca PEPCO. Ak ho máte doma, odporúča sa okamžite ho prestať používať.

Rizikový produkt

Ide o prenosné svietidlo rovnomennej značky PEPCO s číselným označením 336718.

Výrobok môže ohroziť vaše zdravie

Tento výrobok pochádza z Poľska. Ide o prenosnú lampu s kameninovým podstavcom a odnímateľným skleneným tienidlom vymeniteľného svetelného zdroja. Svietidlo nie je balené v žiadnom obale, no obsahuje písomný návod na použitie v slovenskom jazyku.

Hrozí úraz

Prenosné svietidlo PEPCO sa ukázalo ako potenciálne nebezpečný výrobok z dôvodu rizika úrazu elektrickým prúdom. V dôsledku ostrých hrán v priestoroch na vodiče môže dôjsť k poškodeniu prívodného kábla, čo môže spôsobiť predratie izolácie a následne prístup k živým častiam.

Slovenská obchodná inšpekcia okamžite zareagovala a kontrolovanej osobe nariadila prijať nápravné opatrenia. Tieto opatrenia zahŕňajú zastavenie predaja nebezpečného výrobku, jeho stiahnutie z trhu a informovanie spotrebiteľov o rizikách spojených s jeho používaním.

Ak ste si toto svietidlo zakúpili, máte právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť jeho bezpečnosť, alebo na výmenu za bezpečný výrobok rovnakého typu a hodnoty na základe vášho výslovného súhlasu.

Nebezpečný výrobok značky PEPCO

Nebezpečný výrobok značky PEPCO. Zdroj: soi.sk

Slováci sa nechali nachytať na podvodnom e-shope

Ak patríte medzi ľudí, ktorí často nakupujú na internete, mali by ste zvýšiť ostražitosť. Ako sme informovali v našom článku, stále viac ľudí sa stáva obeťou podvodných e-shopov, ktoré zákazníkov pripravia o peniaze bez dodania objednaného tovaru. Jedným z posledných prípadov, ktoré vyvolali pozornosť, je slovenský e-shop superfitsk.sk.

Na prvý pohľad vyzerá e-shop superfitsk.sk ako dôveryhodný predajca známej rakúskej značky detskej obuvi SuperFit. Stránka je navrhnutá profesionálne, používa logá a grafiku, ktoré vzbudzujú dôveru zákazníkov. Za týmto vzhľadom sa však skrýva podvod.

Namiesto topánok okuliare…

Jedna Slovenka si cez tento e-shop objednala topánky za takmer 100 eur, tovar však nikdy nedostala.

Po zaplatení kartou (jedinou možnou platobnou metódou na stránke) jej peniaze z účtu síce odišli, no žiadne informácie o objednávke neobdržala. Namiesto topánok jej dorazili lacné okuliare z čínskej stránky, ktoré nikto z jej rodiny neobjednával.

Ako sa chrániť?

Podvodné e-shopy sa čoraz častejšie zameriavajú na predaj značkových výrobkov vrátane módneho oblečenia, obuvi, športového a turistického vybavenia či kozmetiky. Rastúci počet takýchto stránok predstavuje vážnu hrozbu pre spotrebiteľov. Aby ste sa chránili pred podvodmi, je dôležité dodržiavať niekoľko zásad:

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
  1. Hneď na začiatku si skontrolujte recenzie a skúsenosti ostatných zákazníkov. Ak e-shop žiadne recenzie nemá alebo ak sú recenzie len negatívne, nekupujte z neho.
  2. Nezabúdajte, že seriózny e-shop má na webe vždy uvedené kontaktné údaje, ako je telefónne číslo, e-mail a adresa.
  3. Na neznámych e-shopoch sa vyhýbajte platbám kartou. Uprednostnite platby cez overené platobné brány alebo na dobierku.
  4. Ak ponuka vyzerá príliš dobre na to, aby bola pravdivá, pravdepodobne ide o podvod.
  5. Pred nákupom si prečítajte obchodné podmienky a zamerajte sa na možnosti reklamácie a vrátenia tovaru.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Slovenská obchodná inšpekciaTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.