Zamestnávatelia bijú na polach. Žiadajú posilnenie konkurencieschopnosti

  • Medzi hlavné priority zamestnávateľov patria rovnaké podmienky pre slovenské a európske podniky.
  • Ďalej požadujú ochranu domáceho priemyslu pred škodlivými nariadeniami a reguláciami Bruselu.
Ekonomika Zamestnávatelia bijú na polach
Zamestnávatelia bijú na polach. Zdroj: Shutterstock.com/Quality Stock Arts, Maria Aloisi
BITmarketsBITmarkets

Slovensko stále trápia vysoké ceny potravín a energií, životná úroveň Slovákov v porovnaní s okolitými krajinami dlhodobo zaostáva a mnohé podniky nedokážu držať krok so svojimi zahraničnými konkurentmi.

Podľa Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) je teda viac ako kedykoľvek predtým dôležité, aby štát posilňoval odolnosť a konkurencieschopnosť domáceho priemyslu. Upozornila na to na sociálnej sieti.

Výkonná ekonomika

„Zamestnávatelia združení v RÚZ už 20 rokov bijú na dvere ministerstiev a snažia sa o pozitívne zmeny v prospech nás všetkých, podnikov, výkonnosti hospodárstva, občanov, pretože všetci sme na jednej lodi a napredovať ako krajina môžeme len spoločne. Bez výkonnej ekonomiky to ale nepôjde,” konštatuje únia.

 

Z tohto dôvodu zamestnávatelia pripravili dokument Konkurencieschopné Slovensko – kľúčové opatrenia, ktoré sú pre vládu realizovateľné v praxi a zabezpečia lepšie postavenie domáceho priemyslu v Európe aj vo svete.

Medzi hlavné priority zamestnávateľov patria rovnaké podmienky pre slovenské a európske podniky, ktoré podľa nich zabezpečia, že domáci priemysel udrží krok so zahraničnými konkurentmi.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Ďalej je to upevnenie postavenia Slovenska a jeho právomocí už pri tvorbe legislatívy na úrovni Európskej únie, ale aj posilnenie sociálneho dialógu na európskej úrovni. Na nové nariadenia prichádzajúce z únie by tak naša krajina bola včas pripravená.

Ďalej požadujú ochranu domáceho priemyslu pred škodlivými nariadeniami a reguláciami Bruselu, ale aj zníženie závislosti na nerastných surovinách a strategických produktoch. To podľa RÚZ zvýši odolnosť a sebestačnosť Slovenska ale aj celej Európskej únie.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: SITATAGY: