Klimatizácia je v domácnosti na nezaplatenie. Ako z nej však neochorieť a ako vybrať tú správnu?

  • Klimatizácia je čoraz populárnejším pomocníkom v domácnostiach.
  • Pri jej výbere však treba myslieť na viacero faktorov.
  • Tým najdôležitejším je voľba správneho modelu.
Off topic Klimatizácia je v domácnostiach čoraz častejšie
Klimatizácia je v domácnostiach čoraz častejšie. Zdroj: shutterstock.com/antoniodiaz/Pixel-Shot
BITmarketsBITmarkets

V posledných týždňoch sme svedkami skutočne vysokých teplôt, preto niet divu, že mnoho ľudí siahne v domácnostiach po klimatizácii. Netreba však zabúdať na jednoduché pravidlá. O téme informoval portál Živé.

Pokiaľ uvažujete nad vnútornou klimatizačnou jednotkou, treba myslieť najmä na jej umiestnenie. Rozhodne by ste sa mali vyhnúť miestu nad posteľou. To isté platí napríklad aj o stene za sedačkou.

Toto všetko by ste mali prebrať s pracovníkom, ktorý príde do vašej domácnosti na obhliadku ešte pre montovaním samotnej jednotky. Ten by vám mal s ideálnym umiestnením poradiť.

Dôležité je správne umiestnenie v priestore

Dôležité je správne umiestnenie v priestore. Zdroj: shutterstock.com/Lazy_Bear

Mnoho ľudí, s cieľom čo najrýchlejšie ochladiť danú miestnosť, spustí klimatizáciu na plný výkon. To však spôsobí, že do miestnosti sa hrnie skutočne studený vzduch. Ten môže smerovať až ku zdravotným problémom.

Okrem toho sa treba vyhýbať tiež prievanu z klimatizácie. Hodnota rýchlosti vzduchu, ktorú ľudské telo vníma ako prievan, je už 0,5 m/s. Aj toto môže spôsobiť zdravotné komplikácie.

Režim odvlhčovania

Veľkým problémom v lete býva i vlhká domácnosť. Dobrou správou je, že moderné klimatizačné jednotky si s tým dokážu hravo poradiť, a to práve vďaka režimu odvlhčovania. Majitelia by si preto mali najskôr preštudovať samotný návod na obsluhu, aby zistili, čo všetko ich klimatizácia vlastne dokáže.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Živé.skTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.