Bitcoin: Kam až môže klesnúť?

  • Bitcoin je vo fáze poklesu.
  • Korekcia bude mať svoje dno.
  • Dôležité je odhadnúť, kde to bude.
Novinky Bitcoin je na zostupnej dráhe
Bitcoin je na zostupnej dráhe. Zdroj: shutterstock.com/Chidori_B
BITmarketsBITmarkets

Bitcoin (BTC) opäť zažíva obdobie výraznej volatility. Otázka, ktorá teraz zaujíma mnohých investorov a obchodníkov, znie: „Ako nízko môže cena Bitcoinu klesnúť?”. Zaoberáme sa rôznymi faktormi, ktoré by mohli ovplyvniť cenu Bitcoinu a potenciálne spôsobiť ďalší pokles.

Aktuálna trhová situácia

V posledných mesiacoch sme boli svedkami viacerých výrazných cenových výkyvov Bitcoinu. Po dosiahnutí historických maxím sa cena začala prepadávať v dôsledku rôznych faktorov vrátane regulácií, zmien trhového sentimentu a makroekonomických vplyvov. Tieto faktory spôsobili, že investori sa stali opatrnejšími, čo viedlo k zvýšenej volatilite na trhu.

Technická analýza hrá dôležitú úlohu pri určovaní možných budúcich pohybov ceny Bitcoinu. Analytici sledujú rôzne technické indikátory a kľúčové úrovne podpory, ktoré by mohli signalizovať ďalší pokles. Jednou z takýchto úrovní je hranica 60 000 USD, ktorá predstavuje významnú psychologickú a historickú podporu. Ak by Bitcoin klesol pod túto úroveň, mohol by sa ocitnúť v ešte hlbšom poklese.

Podporná cenová hladina

Ďalšou dôležitou úrovňou podpory je približne 50 000 – 52 000 USD, čo je hranica, kde sa nachádzal v minulosti pred svojím masívnym rastom. Prelomenie tejto úrovne by mohlo signalizovať ďalší výrazný pokles a zvýšiť obavy investorov.

 

Bitcoin a makroekonomické faktory

Makroekonomické faktory, ako sú inflácia, úrokové sadzby a globálna ekonomická nestabilita, tiež ovplyvňujú cenu Bitcoinu. Zvýšená inflácia a rastúce úrokové sadzby môžu tlačiť investorov k predaju rizikovejších aktív, ako sú kryptomeny, a k presunu kapitálu do bezpečnejších investícií.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Naopak, ak by sa makroekonomická situácia zlepšila, mohlo by to priniesť pozitívny impulz pre cenu Bitcoinu. Práve včera sme sa však dozvedeli negatívne údaje z trhu práce v USA, ktoré trhy prekvapili. To spôsobilo ďalšie poklesy.

Regulačné opatrenia a trhový sentiment sú ďalšími kľúčovými faktormi. Prísne regulačné opatrenia zo strany vlád a finančných inštitúcií môžu spôsobiť pokles ceny Bitcoinu, pretože môžu obmedziť jeho adopciu a použitie. Napríklad zákazy alebo obmedzenia týkajúce sa kryptomenových búrz a transakcií môžu znížiť dopyt po Bitcoine a spôsobiť pokles ceny. A to aj napriek pozitívnym vyhláseniam pred americkými voľbami.

Na druhej strane, pozitívne regulačné kroky a rastúci trhový sentiment môžu zvýšiť dôveru investorov a podporiť rast ceny Bitcoinu. Ak by sa vlády rozhodli prijať priaznivejšie regulačné opatrenia a podporovať inovácie v oblasti kryptomien, mohlo by to viesť k zvýšeniu adopcie Bitcoinu a následnému rastu jeho ceny.

Cena Bitcoinu môže klesnúť v dôsledku viacerých faktorov vrátane technických indikátorov, makroekonomických podmienok, regulačných opatrení a trhového sentimentu. Analytici a investori by mali byť pripravení na rôzne scenáre a mali by sledovať kľúčové úrovne podpory, ktoré môžu signalizovať ďalšie pohyby ceny. Bitcoin zostáva veľmi volatilným aktívom, a preto je dôležité byť informovaný a pripravený na možný vývoj situácie na trhu.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.