Prieskum: Kryptomeny ako investícia predbehli akcie aj nehnuteľnosti

  • Kryptomeny sú pre investorov zaujímavé.
  • Predbehli aj akcie či nehnuteľnosti.
  • Potvrdil to prieskum od Krakenu.
Novinky Kryptomeny sú čoraz populárnejšie
Kryptomeny sú čoraz populárnejšie. Zdroj: shutterstock.com/Alex Verrone
BITmarkets BITmarkets

Podľa najnovšieho prieskumu kryptomeny čoraz viac prekonávajú tradičné investičné aktíva ako akcie a nehnuteľnosti. Výsledky ukazujú, že investori začínajú vidieť digitálne meny ako atraktívnejšiu alternatívu k tradičným investíciám, pričom ich potenciál na vysoké výnosy a technologický pokrok sú hlavnými dôvodmi tohto trendu.

Kryptomeny získavajú na popularite

Prieskum, ktorý realizovala renomovaná kryptomenová burza Kraken, odhalil, že až 70% respondentov považuje kryptomeny za lepšiu investičnú príležitosť než akcie a nehnuteľnosti. Tento posun v preferenciách je spôsobený viacerými faktormi vrátane rastúcej adopcie kryptomien a zvyšujúcej sa dôvery v ich dlhodobý potenciál.

Hlavné výhody podľa prieskumu

Kryptomeny ponúkajú niekoľko výhod oproti tradičným investíciám.

Jednou z najvýznamnejších je ich vysoká likvidita, ktorá umožňuje investorom rýchlo nakupovať a predávať svoje aktíva. Okrem toho, decentralizovaná povaha kryptomien znamená, že nie sú kontrolované žiadnou centrálnou autoritou, čo znižuje riziko zásahov a regulácií zo strany vlád. Ďalšou výhodou je potenciál na vysoké výnosy. Napríklad Bitcoin zaznamenal od svojho vzniku v roku 2009 exponenciálny rast, čo prinieslo investorom výrazné zisky. Tento trend pokračuje aj s ďalšími kryptomenami, ktoré získavajú na hodnote a popularite.

Jedným z hlavných ťahúňov tohto trendu je nárast hodnoty Bitcoinu a ďalších významných kryptomien, ktoré v posledných rokoch zaznamenali výrazný rast. Tento úspech prilákal mnoho nových investorov, ktorí hľadajú vyššie výnosy v porovnaní s tradičnými investičnými nástrojmi.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Riziká spojené s investovaním do kryptomien

Napriek výhodám je potrebné uvedomiť si aj riziká spojené s investovaním do kryptomien.

Jedným z hlavných rizík je vysoká volatilita, ktorá môže viesť k značným stratám. Ceny kryptomien môžu v krátkom čase výrazne kolísať, čo môže byť pre investorov stresujúce. Nie každý je dostatočne odolný, aby takéto obdobie prečkal.

Okrem volatility existuje aj riziko regulačných zásahov. Hoci kryptomeny nie sú kontrolované centrálnymi autoritami, vlády po celom svete stále hľadajú spôsoby, ako tento trh regulovať. Potenciálne regulácie by mohli mať negatívny dopad na hodnotu kryptomien a obmedziť ich rast.

Zatiaľ čo prieskum ukazuje rastúcu popularitu kryptomien, je dôležité, aby investori boli obozretní a dôkladne zvážili svoje investičné stratégie. Kryptomeny ponúkajú jedinečné príležitosti, ale aj výzvy, ktoré treba brať do úvahy.

Pre mnoho investorov môžu kryptomeny predstavovať doplnok k ich tradičným portfóliám, čím diverzifikujú svoje investície a minimalizujú riziká. Bude zaujímavé sledovať, ako sa kryptomeny budú ďalej presadzovať na globálnom investičnom trhu.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.