Ste vo svete kryptomien nováčikom? Tieto tipy vám pomôžu zarobiť rýchlo a efektívne

  • Objavte svet kryptomien s našimi expertnými tipmi pre nováčikov.
  • Naučte sa, ako bezpečne investovať, minimalizovať riziká a maximalizovať zisky v dynamickom svete digitálnych mien.
Obchodovanie Od nováčika k úspešnému traderovi
Od nováčika k úspešnému traderovi. Zdroj: shutterstock.com/Thitiwat Thapanakriengkai/Friends Stock
BITmarkets BITmarkets

Svet kryptomien láka čoraz viac ľudí, ktorí v ňom vidia príležitosť na rýchle zbohatnutie. Realita je však často zložitejšia a bez správnych znalostí môže byť investovanie do kryptomien riskantné. V tomto článku vám ponúkneme niekoľko overených tipov, ako sa v kryptosvete zorientovať a maximalizovať svoje šance na úspech.

1. Začnite s malými sumami

Aj keď ste nadšení a chcete hneď investovať veľké sumy, odporúčame začať postupne s menšími čiastkami. Takto sa naučíte, ako fungujú kryptoburzy bez rizika veľkých strát. Získate praktické skúsenosti s tým, ako správne nakupovať a predávať kryptomeny. Budete mať možnosť sledovať pohyby trhu v reálnom čase a reagovať na ne bez veľkého stresu.

Začnite napríklad s 50-100 eurami a postupne navyšujte sumu, ako získavate skúsenosti. Táto stratégia vám umožní robiť chyby (ktoré sú nevyhnutnou súčasťou učenia) bez toho, aby ste prišli o veľké peniaze. Zároveň vám pomôže vybudovať si sebadôveru a disciplínu potrebnú pre úspešné obchodovanie.

2. Vzdelávajte sa

Pred akýmkoľvek investovaním je kľúčové porozumieť základom kryptomien a blockchain technológie. Venujte čas štúdiu toho, čo sú to kryptomeny a ako fungujú. Pochopenie základov blockchain technológie je nevyhnutné pre správne zhodnotenie potenciálu rôznych projektov. Zoznámte sa s hlavnými kryptomenami a ich využitím v reálnom svete. Nemenej dôležité je porozumieť ekonomickým princípom, ktoré ovplyvňujú trh s kryptomenami.

Existuje množstvo kvalitných online kurzov, kníh a článkov na túto tému. Môžete začať s bezplatnými zdrojmi ako sú YouTube videá alebo blogy, a postupne sa prepracovať k pokročilejším materiálom.

Z vlastnej osobnej skúsenosti vám môžeme odporučiť členstvo v skupine, ktorá je na Slovensku naozaj exkluzívnou a unikátnou.

Trader 2.0 je skupina niekoľkých traderov, ktorí ponúkajú full servis okolo obchodovania a investovania, nie len do kryptomien. Obchodníci počas celého dňa monitorujú trh a dôležité fundamenty, o ktorých ako prví informujú svojich členov.

Užívatelia webu môžu objavovať rozličné kurzy, ktoré sa venujú množstvu tém, od základnej technickej analýzy až po pokročilé techniky, ako sú Elliotove vlny alebo harmonické patterny. Trader 2.0 poskytuje vzdelávací obsah v rôznych balíčkoch, ktoré obsahujú všetko potrebné pre efektívne obchodovanie.

Na webe sa nachádza aj magazín s pravidelnými článkami o najnovších trendoch a udalostiach vo financiách a kryptomenách, ktoré píše skúsený tím.

Zľava 20 %

Ak to myslíte s kryptomenami skutočne vážne, nezabudnite pri kúpe 3, 6 alebo 12-mesačného členstva použiť kód TRADER20. Získate tak zľavu 20 %.

 

Investujte do svojho vzdelania – je to tá najlepšia investícia, akú môžete urobiť. Čím viac budete vedieť, tým lepšie rozhodnutia budete schopní robiť.

3. Diverzifikujte svoje portfólio

Nevsádzajte všetko na jednu kartu. Rozdeľte svoje investície medzi viaceré kryptomeny. Bitcoin (BTC) je stálica a najväčšia kryptomena, ktorá by mala tvoriť základ vášho portfólia. Ethereum (ETH) je platforma pre smart kontrakty s obrovským potenciálom rastu. Nezabudnite však ani na menšie altcoiny, ktoré môžu priniesť vysoké zisky, aj keď sú rizikovejšie.

Diverzifikácia znižuje riziko a zvyšuje šance na zisk. Ak jedna kryptomena klesá, iná môže rásť a vyvážiť vaše straty. Pravidelne prehodnocujte svoje portfólio a upravujte ho podľa aktuálnej situácie na trhu. Pamätajte však, že príliš veľa rôznych kryptomien môže byť ťažké sledovať, takže nájdite rovnováhu medzi diverzifikáciou a manažovateľnosťou vášho portfólia.

Dobrý investor musí mať svoje portfólio diverzifikované

Dobrý investor musí mať svoje portfólio diverzifikované. Zdroj: shutterstock.com/Olivier Le Moal

Späť
Strana 1/4Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Henrieta Balázsová
Henrieta Balázsová

Vyštudovala psychológiu, no nakoniec jej učaroval svet marketingu. Na vlnách kreatívy surfuje od roku 2016. Venovala sa aj redaktorskej a editorskej činnosti pre viaceré redakcie.