Dosiahne Bitcoin nový rekord? Analytici predpovedajú rast na 90 000 USD

  • Bitcoin je stále v centre pozornosti.
  • Analytici očakávajú historické maximum.
  • Kryptomena však musí prekonať viacero rozhodujúcich úrovní.
Novinky Bitcoin
Bitcoin. Zdroj: shutterstock.com/Who is Danny
BITmarkets BITmarkets

Bitcoin by podľa najnovšej predpovede na TradingView mohol čoskoro dosiahnuť nový historický rekord a vystúpiť až na 90 000 USD.

Čo podporuje takýto optimizmus a aké faktory môžu viesť k takému výraznému rastu?

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Prečo by Bitcoin mohol dosiahnuť 90 000 USD

Analytici ako RLinda z kryptomenovej komunity veria, že silné fundamentálne a technické predpoklady podporujú ďalší rast ceny Bitcoinu.

Kľúčové faktory

Na fundamentálnej úrovni sa trh pripravuje na spustenie Spot Ethereum ETF, čo by mohlo výrazne podporiť celý kryptomenový trh. Rastúca podpora kryptomien medzi poprednými politikmi, vrátane Donalda Trumpa, pridáva na optimizme.

Niektorí vysokopostavení americkí politici menia svoj postoj k Bitcoinu a dokonca aj Komisia pre cenné papiere a burzy USA (SEC) prejavuje otvorenosť k prehodnoteniu svojich regulácií týkajúcich sa kryptomien. Tieto zmeny prispievajú k pozitívnej nálade na trhu a zvyšujú pravdepodobnosť rastu.

Technická stránka Bitcoinu

Z technického hľadiska RLinda upozorňuje na formáciu tzv. bullish flag na dennom grafe Bitcoinu. Táto formácia často predchádza ďalšiemu rastu, informuje NewsBTC.

Čo je to bullish flag?

Bullish flag je populárny technický vzor používaný v technickej analýze finančných trhov, najmä v kontexte obchodovania s akciami, kryptomenami a inými cennými papiermi. Tento vzor signalizuje pokračovanie existujúceho vzostupného trendu a je považovaný za jeden z najspoľahlivejších signálov na trhu.

Bitcoin musí aktuálne prekonať kľúčové odporové úrovne, konkrétne 67 250 USD a 71 750 USD, pričom podporné úrovne sú na 63 800 USD a 59 300 USD. Ak sa Bitcoin udrží nad týmito podpornými úrovňami, cesta k ďalšiemu rastu je len otázkou času.

Naplní sa podľa vás táto predpoveď?

Loading ... Loading ...

Predpokladaná cena 90 000 USD

RLinda taktiež zdôrazňuje vzor cup-and-handle na týždennom grafe Bitcoinu. Tento silný indikátor podporuje možnosť výrazného rastu. Ak sa táto formácia naplní, Bitcoin by mohol vystúpiť až na 90 000 USD.

Čo znamená cup-and-handle?

Cup-and-handle je technický vzor, ktorý sa objavuje na grafe cien a naznačuje možný budúci rast. Skladá sa z tvaru, ktorý pripomína šálku s uškom – najprv zaoblený pokles a následné stúpanie (šálka) a potom krátka fáza konsolidácie alebo mierny pokles (uško). Keď cena prerazí nad hornú hranicu uška, je to signál, že by mohla pokračovať v raste.

 

Ak sa predpovede analytikov naplnia, Bitcoin môže čoskoro dosiahnuť nové historické maximum. S rastúcou podporou medzi politikmi, zmenami v reguláciách a silnými technickými indikátormi má Bitcoin dobré predpoklady na ďalší rast.

Ak vás zaujíma Bitcoin, pozrite si naše video:

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TradingViewTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.