Analytici sú presvedčení o tom, že Bitcoin (BTC) má namierené na túto hodnotu

  • Bitcoin smeruje na 72 000 USD.
  • Stane sa tak za predpokladu, že si udrží svoj súčasný sentiment.
  • Tvrdia to analytici.
Novinky Bitcoin smeruje na 72 000 dolárov
Bitcoin smeruje na 72 000 dolárov. Zdroj: shutterstock.com/Krakenimages.com
BITmarkets BITmarkets

Bitcoin (BTC) opäť priťahuje pozornosť investorov, keď prémia na futures kontraktoch dosiahla 5-týždňové maximum. Tento nárast naznačuje silný optimizmus medzi priaznivcami kryptomien, ktorí veria, že cena Bitcoinu by mohla čoskoro dosiahnuť 72 000 USD. Túto hranicu podporujú aj indikátory technickej analýzy.

Nárast prémie na futures

Futures kontrakty na Bitcoin umožňujú investorom staviť na budúcu cenu tejto kryptomeny. Prémia na futures kontraktoch sa vzťahuje na rozdiel medzi spotovou cenou Bitcoinu a cenou futures kontraktov. Keď táto prémia stúpa, znamená to, že investori očakávajú zvýšenie ceny v budúcnosti. Aktuálny nárast na 5-týždňové maximum je silným signálom rastúcej dôvery v budúci rast ceny BTC.

Futures kontrakty

Futures kontrakty sú finančné deriváty, ktoré umožňujú investorom kúpiť alebo predať aktívum za predom stanovenú cenu v budúcnosti. Tieto kontrakty sa často používajú na špekulácie alebo na zaistenie proti cenovým výkyvom. V prípade Bitcoinu futures kontrakty umožňujú investorom staviť na budúci vývoj ceny tejto kryptomeny bez toho, aby ju museli priamo vlastniť. To poskytuje flexibilitu a príležitosti na zisk v rôznych trhových podmienkach.

 

Podľa analytikov sa zvýšený záujem o futures kontrakty prejavil práve v posledných týždňoch, čo možno pripísať viacerým faktorom, vrátane pozitívnych správ o prijatí kryptomien a pokračujúceho inštitucionálneho záujmu. Tento rastúci optimizmus medzi investormi môže vytvárať tlak na ďalší rast ceny.

Jedným z hlavných faktorov, ktoré podporujú súčasný optimizmus, je rastúce prijatie kryptomien na globálnej úrovni. Veľké finančné inštitúcie a korporácie čoraz častejšie integrujú Bitcoin do svojich investičných stratégií, čo zvyšuje dopyt a zároveň aj cenu. Okrem toho, pozitívne regulačné kroky v niektorých krajinách zvyšujú dôveru investorov. Napríklad, v USA podporilo tento dopyt schválenie Bitcoin ETF (Exchange-Traded Fund), čo otvára dvere širšiemu spektru investorov.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin a technologický vývoj

Ďalším faktorom je technologický vývoj a zlepšovanie infraštruktúry pre kryptomeny, čo zvyšuje ich bezpečnosť a použiteľnosť. Všetky tieto aspekty prispievajú k zvýšenému záujmu a dopytu po Bitcoine.

S rastúcou prémiou na futures kontraktoch mnoho analytikov verí, že Bitcoin má potenciál dosiahnuť nové historické maximá. Očakáva sa, že ak sa súčasný trend udrží, cena BTC by mohla čoskoro prekročiť hranicu 72 000 USD. Investori by však mali byť opatrní a venovať pozornosť možným rizikám. Kryptomeny sú známe svojou volatilitou, a aj keď sú predikcie optimistické, náhle cenové výkyvy nie sú vylúčené.

Súčasná situácia na trhu naznačuje silný pozitívny sentiment, ktorý je podporený pozitívnymi správami a rastúcim záujmom inštitucionálnych investorov. Ak sa tento trend udrží, Bitcoin by mohol čoskoro zaznamenať významný nárast hodnoty, čím by potešil všetkých, ktorí vsadili na jeho budúci rast.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.