Ethereum ETF bude mať brutálny dopad na cenu

  • Ethereum ETF môže byť pre súčasnosť kľúčová udalosť.
  • Obchodovanie sa údajne má začať v utorok.
  • Odborníci predpovedajú pozitívny vývoj.
Novinky Ethereum ETF bude mať dopad na trh
Ethereum ETF bude mať dopad na trh. Zdroj: shutterstock.com/K.unshu
BITmarkets BITmarkets

Nedávno zverejnené informácie naznačujú, že spustenie spotového Ethereum ETF je na dosah. Táto správa vyvolala obrovský záujem medzi investormi a obchodníkmi na kryptomenových trhoch. Podľa Matta Hougana, hlavného investičného riaditeľa spoločnosti Bitwise, by spustenie spotového Ethereum ETF mohlo priniesť významné zmeny na trhu s kryptomenami.

Predikcie dopadu na trh

Matt Hougan sa vyjadril, že spustenie spotového Ethereum ETF by mohlo viesť k výraznému nárastu hodnoty Etherea. Podľa jeho predikcií by cena mohla vzrásť o desiatky percent v priebehu niekoľkých mesiacov po spustení ETF. Tento optimizmus je založený na predpoklade, že spotové ETF prilákajú veľký objem nových investícií do Etherea, čím sa zvýši dopyt a následne aj cena.

Ethereum ETF fondy

ETF (Exchange-Traded Fund) sú investičné fondy, ktoré sú obchodované na burzách, podobne ako akcie. Spotové ETF sa líšia od futures ETF tým, že priamo držia podkladové aktíva, v tomto prípade Ethereum, čo môže zvýšiť transparentnosť a dôveru investorov. Zároveň to ponúka možnosť držať kryptomeny bez samotných kryptomien – teda zviezť sa na cenových pohyboch bez nutnosti znalosti technológie.

Jedným z hlavných faktorov, ktoré by mohli ovplyvniť cenu Etherea, je zvýšená dostupnosť pre inštitucionálnych investorov. Spotové ETF umožňujú veľkým hráčom na trhu jednoduchší a bezpečnejší prístup k Ethereu, čo môže viesť k zvýšenému objemu obchodovania a stabilizácii ceny. To súvisí predovšetkým s bezpečnosťou, ktorú inštitúcie požadujú.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Ethereum ETF a budúcnosť

Spustenie spotového Ethereum ETF by mohlo mať ďalekosiahle dôsledky pre celý kryptomenový trh. V prípade úspechu by mohli nasledovať ďalšie kryptomeny, ktoré by sa snažili o vytvorenie vlastných spotových ETF. Tento trend by mohol zmeniť spôsob, akým investori vnímajú a obchodujú s kryptomenami. Hovorí sa o Solane, ale napríklad aj ADA. Rovnako sa hovorí aj o košoch kryptomien, napríklad top 10, top 50 a pod.

Navyše, ak sa spotové ETF osvedčia ako úspešné, mohli by prilákať regulátorov a zákonodarcov k pozitívnejšiemu prístupu k regulácii kryptomenových trhov. To by mohlo viesť k väčšej stabilite a predvídateľnosti na trhu, čo by bolo prospešné pre všetkých účastníkov. Ethereum ETF tak môže byť pre trh zlomovým projektom. 

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.