Nemecká vláda predala všetky svoje BTC. Čo sa stane s cenou Bitcoinu?

  • Kryptopeňaženka nemeckej vlády je prádzna.
  • Analytici vysvetľujú, čo čakať.
  • Príde ešte väčší pokles?
Novinky Nemecká vláda vypredala BTC
Nemecká vláda vypredala BTC. Zdroj: shutterstock.com/Mc_Cloud
BITmarkets BITmarkets

Nemecká vláda sa rozhodla predať všetky svoje Bitcoiny, čo rozprúdilo diskusie o tom, ako to ovplyvní cenu tejto kryptomeny, upozorňuje portál CoinTelegraph.

Niektorí analytici veria, že odstránenie predajného tlaku by mohlo znamenať rast ceny, no situácia je zložitejšia. Cena Bitcoinu sa momentálne pohybuje v úzkom pásme medzi 54 000 a 60 000 USD.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Vláda v Nemecku spôsobila rozruch na kryptotrhu

Posledný pokles Bitcoinu z úrovne 60 000 USD potvrdil formáciu dvojitého vrcholu (M-top) a vytvoril vzor pokračovania klesajúceho trendu, tzv. bear flag.

Čo to znamená?

Tento vzor ukazuje zrýchlenie klesajúceho trendu so zvýšeným objemom predaja, pričom pokusy o rast ceny narážajú na slabý objem nákupov.

 

Optimisti by radi videli, ako sa cena prelomí nad úroveň 60 000 USD silným nákupným tlakom. Navyše, niekoľko denných uzávierok nad touto úrovňou by mohlo potvrdiť podporu a otvoriť cestu ďalšiemu rastu.

V kryptomenovom svete totiž cena často smeruje tam, kde je najväčšia likvidita. Analýza objemového profilu BTC/USD v porovnaní s hĺbkou objednávok Bitcoinu v rozsahu 2 % až 5 % ukazuje, že cena sa pohybuje medzi ponukami okolo 54 000 až 57 000 USD a blokom žiadostí na 60 000 USD.

Mapa likvidácií podľa portálu naznačuje, že obchodníci s pákovým efektom otvorili veľké dlhé pozície okolo 56 500 USD. Ak by cena klesla pod túto úroveň a súčasný vzor pokračovania klesajúceho trendu by sa udržal, situácia by sa mohla skomplikovať.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Budúcnosť Bitcoinu

Aj keď mnohí očakávajú, že Bitcoin môže začať rásť po tom, čo nemecká vláda skončila s predajom svojich BTC, stále existuje hrozba ďalšieho predajného tlaku.

Hrozí ešte väčší prepad

Jedným z potenciálnych zdrojov je uvoľnenie 140 000 Bitcoinov, ktoré majú byť vrátené klientom Mt. Gox. Tento predajný tlak by mohol cenu Bitcoinu udržať v aktuálnom pásme alebo ju dokonca stiahnuť na úroveň 44 000 USD.

Odstránenie predajného tlaku zo strany nemeckej vlády určite vzbudilo nádej u mnohých investorov, no trh s Bitcoinom je ako divoká jazda na horskej dráhe. Aj keď sa zdá, že táto správa môže vytvoriť priestor pre rast ceny, stále tu číhajú riziká spojené s potenciálnymi predajmi veľkých objemov BTC.

Preto je nevyhnutné, aby investori zostali ostražití a pripravili sa na rôzne scenáre.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Coin TelegraphTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.