Bratislavské letisko predstavilo novinku. Poteší mnohých cestujúcich

  • Počas rušnej letnej sezóny je pre verejnosť k dispozícii ďalších 338 parkovacích miest.
  • Letisko M. R. Štefánika ponúka tri parkoviská pre verejnosť.
Novinky Bratislavské letisko predstavilo novinku
Bratislavské letisko predstavilo novinku. Zdroj: Unsplash.com/yousef alfuhigi, Guilherme Stecanella
BITmarkets BITmarkets

Letisko M. R. Štefánika zvýšilo počas letnej sezóny kapacitu parkovísk pre verejnosť. Okrem parkovísk P1 a P2, ktoré sú situované priamo pred terminálom, je teraz cestujúcim k dispozícii aj parkovisko P3, vzdialené len 1,5 km od budovy letiska. Letisko o tom informovalo na svojom webe.

Počas rušnej letnej sezóny je pre verejnosť k dispozícii ďalších 338 parkovacích miest. Cestujúci sú navyše bezplatne prepravení letiskovým mikrobusom až k budove letiska.

Zvýšený záujem

V období od júna do konca septembra zaznamenávame zvýšený záujem o parkovacie miesta na letisku v Bratislave. Preto počas leta ponúkame možnosť parkovať aj na parkovisku P3, ktoré je vzdialené len 3 minúty jazdy od letiska. Návštevníkom následne zabezpečujeme odvoz. Parkovacie miesta je možné rezervovať online cez oficiálnu webovú stránku letiska www.bts.aero,” uviedol Dušan Novota, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika.

Po zaparkovaní na parkovisku P3 návštevníci zavolajú vodiča na čísle +421 903 414 426. Vodič 8-miestneho mikrobusu vyzdvihne cestujúcich aj s batožinou z parkoviska P3 a odvezie ich priamo k odletovej hale. Po prílete ich odvezie zasa späť na parkovisko.

Letisko M. R. Štefánika ponúka tri parkoviská pre verejnosť. Parkovisko P1 má kapacitu 106 miest a je určené na krátkodobé parkovanie počas dňa. Umožňuje bezplatné naloženie a vyloženie cestujúcich do 15 minút. Pre držiteľov preukazu ŤZP poskytuje hodinu parkovania zdarma.

Parkovisko P2 disponuje 670 parkovacími miestami určenými pre dlhodobé parkovanie automobilov dovolenkárov. Parkovisko P3, ktoré je vzdialenejšie, ale zato cenovo výhodnejšie, má kapacitu 338 miest. Tým sa celková kapacita parkovísk pre verejnosť zvýšila na 1 114 miest.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Letisku sa darí

V júni tohto roku Letisko M. R. Štefánika v Bratislave odbavilo viac ako 246 000 cestujúcich, čo predstavuje historický rekord tohto letiska. Medziročný nárast počtu cestujúcich bol 14 %. V prvom polroku 2024 bolo na letisku odbavených viac ako 733 000 ľudí. Uvádza to portál Teraz.sk.

Od svojho vzniku v roku 1951 prekonalo v júni letisko v Bratislave vyše 200-tisíc ľudí iba sedemkrát. Rok 2024 je však výnimočný, keďže došlo aj k prekonaniu počtov cestujúcich z najsilnejších rokov spred pandémie. Konkrétne išlo o roky 2018 a 2019.

V porovnaní s vlaňajším júnom, keď bolo odbavených 216 047 cestujúcich na príletoch a odletoch, sme tento rok v šiestom mesiaci dosiahli ešte vyššie číslo o takmer 30 000 osôb,” priblížil Novota.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: BTSTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.