Kryptomenový podvod opäť na scéne. Nepopáľte sa

  • Kryptomenový podvod znova na scéne.
  • Tentokrát ho odhalili analytici.
  • Dávajte si na svoje peniaze pozor.
Novinky Kryptomenový podvod, dajte si pozor
Kryptomenový podvod, dajte si pozor. Zdroj: shutterstock.com/ozrimoz
BITmarkets BITmarkets

Ďalší kryptomenový podvod na scéne. V článku na portáli CryptoPotato sa uvádza, že spoločnosť Elliptic, špecializujúca sa na blockchainové analýzy, odhalila spojenie medzi spoločnosťou Huione Guarantee a globálnym praním špinavých peňazí a kybernetickými podvodmi.

Správa prináša ďalší pohľad na komplexnosť a rozsah týchto ilegálnych činností a zároveň ukazuje, aké dôležité je monitorovať a analyzovať blockchainové transakcie a chrániť svoj majetok.

Kľúčový hráč

Elliptic odhalil, že Huione Guarantee je významným hráčom v oblasti prania špinavých peňazí, a to prostredníctvom analýzy blockchainových transakcií. Huione, ktorý bol doteraz relatívne neznámym menom v širšej verejnosti, bol identifikovaný ako entita, ktorá je prepojená s množstvom kybernetických podvodov a iných nezákonných aktivít. Tieto aktivity zahŕňajú okrem iného aj finančné podvody, phishingové útoky a ďalšie formy kybernetických útokov.

Podľa spoločnosti Elliptic Huione využíva sofistikované techniky na maskovanie svojich aktivít, čo im umožňuje prelievať veľké objemy nelegálne získaných finančných prostriedkov cez rôzne kryptomenové burzy a platformy. Tieto techniky zahŕňajú použitie mixérov, ktoré slúžia na zamaskovanie pôvodu kryptomenových transakcií a sťaženie ich sledovania.

Kryptomenové mixéry

Kryptomenové mixéry sú služby, ktoré zvyšujú anonymitu transakcií tým, že miešajú kryptomeny od rôznych používateľov. Tento proces zamaskuje pôvod a cieľ kryptomien, čím sťažuje sledovanie transakcií. Mixéry sa často používajú na ochranu súkromia, ale aj na pranie špinavých peňazí.

Jedným z hlavných dôvodov, prečo sú kybernetické podvody také nebezpečné, je ich globálny dosah. Podvody, ktoré zahŕňajú phishingové útoky a ransomware, môžu ovplyvniť jednotlivcov i organizácie po celom svete.

Huione sa zameriava na rôzne druhy podvodov, pričom často využíva najnovšie technologické pokroky a zraniteľnosti v systémoch.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Kryptomenový podvod ako problém

Tieto podvody nielenže spôsobujú priame finančné straty obetiam, ale tiež podkopávajú dôveru v digitálne finančné systémy a kryptomeny. Pre vlády a regulačné orgány predstavujú obrovskú výzvu. Je totiž mimoriadne náročné sledovať a postihovať takýchto páchateľov, ktorí často pôsobia v rôznych častiach sveta.

Odhalenie spoločnosti Elliptic poukazuje na kľúčovú úlohu, ktorú môže zohrávať blockchainová analytika v boji proti praniu špinavých peňazí a kybernetickým podvodom. Analytické nástroje umožňujú sledovať a analyzovať transakcie na blockchainoch, čo môže pomôcť identifikovať podozrivé aktivity a prepojenia medzi jednotlivými subjektmi.

Tieto nástroje poskytujú regulačným orgánom a finančným inštitúciám dôležité informácie, ktoré môžu použiť na prevenciu a postihovanie nelegálnych činností. Vývoj a implementácia pokročilých analytických nástrojov sú preto nevyhnutné pre udržanie integrity finančných systémov a ochranu pred podvodmi.

Odhalenie spojenia medzi Huione Guarantee a globálnym praním špinavých peňazí a kybernetickými podvodmi spoločnosťou Elliptic zdôrazňuje rastúce hrozby v digitálnom svete. Tento prípad ukazuje, aké dôležité je používať pokročilé analytické nástroje na monitorovanie a prevenciu nelegálnych aktivít.

Ochrana pred kybernetickými podvodmi a praním špinavých peňazí si vyžaduje medzinárodnú spoluprácu a neustále vylepšovanie technologických riešení. Každý podvod má totiž slabé miesto.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CryptoPotatoTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.