Je toto ten najzaujímavejší smartfón na trhu do 200 eur? Dokáže to, čo ostatné nie

  • Spoločnosť CMF predstavila nový smartfón Phone 1.
  • Ten disponuje vymeniteľným zadným krytom.
  • Mnohých prekvapí jeho nízka cenovka.
Technológie Dizajn je skutočne unikátny
Dizajn je skutočne unikátny. Zdroj: cmf.tech
BITmarkets BITmarkets

Spoločnosť CMF je podznačka pomerne novej spoločnosti Nothing sídliacej v Londýne. Práve CMF predstavilo svoj prvý smartfón Phone 1, ktorý je v niektorých veciach skutočne jedinečný. O téme informoval portál MôjAndroid.

CMF Phone 1 je vyrobený kompletne z plastu, pričom jeho rozmery sú 164 x 77 x 8 mm s hmotnosťou 197 gramov. To, čím rozhodne boduje, je odnímateľný zadný kryt. Toto sme na smartfónoch nevideli už roky.

Tento kryt tak môžete vymeniť za iné farby, v ponuke bude modrá, oranžová a zelená. Na samotnom smartfóne je od výroby čierny kryt. Tam to však nekončí. Môžete si tam dokonca pripevniť pútko, stojan alebo puzdro na karty. Vskutku nápadité a originálne.

Dominantou smartfónu je aj 6,67-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2 400 x 1 080 pixelov spolu so 120-hertzovou obnovovacou frekvenciou. Poteší aj integrovaná optická čítačka odtlačkov prstov a 16-megapixelová selfie kamera. Maximálny jas dosahuje hodnotu 2 000 nitov.

Po stránke výkonu je tu stále obstojný procesor MediaTek Dimensity 7300, ktorému nechýba ani podpora 5G sietí. Spolupracuje s ním 8 GB RAM a úložisko bude na výber vo veľkostiach 128 a 256 GB, a to s možnosťou rozšírenia pamäťovými kartami. Na palube je stále aktuálny Android 14 spolu s nadstavbou NothingOS 2.6.

Na zadnej strane je pomerne minimalistický modul s fotoaparátmi. Prvý patrí 50-megapixelovému hlavnému fotoaparátu, druhý len 2-megapixelovému senzoru na meranie hĺbky. Žiaden ultraširokouhlý fotoaparát tu tak nie je, čo je ale vzhľadom k cenovke pochopiteľné.

CMF predstavilo aj príslušenstvo

CMF predstavilo aj príslušenstvo. Zdroj: cmf.tech

Po stránke konektivity tu máme Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.3, ale sklamaním môže byť to, že tu absentuje NFC čip, čo znamená, že smartfónom bezkontaktne nezaplatíte. Batéria dostala slušnú kapacitu 5 000 mAh a aj 33-wattové drôtové nabíjanie.

Najzaujímavejšia je však cena smartfónu CMF Phone 1. Ten v základnej 128 GB konfigurácii vyjde len na 199 eur. Ak by ste chceli dvojnásobnú kapacitu, tak zaplatíte 269 eur.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

CMF ukázalo aj smart hodinky a slúchadlá

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: MôjAndroidTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.