Neuveriteľná predikcia: Zlato porastie až na 40 000 dolárov za uncu

  • Zlato porastie na 40 000 USD za uncu.
  • Táto neuveriteľná predpoveď je založená na niekoľkých faktoroch.
Novinky Zlato má pred sebou veľkú budúcnosť
Zlato má pred sebou veľkú budúcnosť. Zdroj: shutterstock.com/smspsy
BITmarkets BITmarkets

Egon von Greyerz, zakladateľ Matterhorn Asset Management Gold Switzerland, sa podelil o svoje postrehy, ktoré naznačujú potenciál pre podstatné zvýšenie cien zlata, a to na základe historických trendov a súčasných ekonomických podmienok. Vysvetlil, že zlato by mohlo dosiahnuť dokonca 40 000 USD za uncu.

Predikcia ceny

Táto odvážna predpoveď vychádza z rastúcich ekonomických neistôt, ktoré nútia investorov hľadať bezpečné útočisko pre svoje financie. Zlato, ktoré tradične slúži ako bezpečná investícia počas ekonomických kríz, môže v nasledujúcich rokoch zaznamenať významný nárast hodnoty. V tomto prípade sú predpoklady podobné ako pri Bitcoine. Rozdiel je v tom, že zlato túto úlohu historicky potvrdilo niekoľkokrát. Bitcoin nie.

Autor predikcie

Von Greyerz je známy svojimi kontroverznými názormi a často varuje pred rizikami spojenými s fiat menami a prebytočným tlačením peňazí centrálnymi bankami. Verí, že práve tieto faktory môžu viesť k masívnemu nárastu ceny zlata. Tvrdí, že ak by centrálne banky prestali manipulovať trhy a nechali ekonomické sily fungovať, cena zlata by mohla vystreliť do neba. To súvisí aj so stratou dôvery v americký dolár.

Jedným z hlavných faktorov, ktoré môžu prispieť k takémuto nárastu, je vysoká inflácia. Inflácia znižuje kúpnu silu meny, čo vedie investorov k hľadaniu alternatívnych foriem uchovania hodnoty. Zlato, ako obmedzený a všeobecne akceptovaný zdroj hodnoty, je jednou z najvýhodnejších možností. Súčasná monetárna politika, ktorá zahŕňa masívne tlačenie peňazí, povedie k dramatickému zníženiu ich hodnoty, čo spôsbí, že sa zvýši cena zlata.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Bitcoin NewsTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.