Poznáme ceny prenájmu stánkov na bratislavské vianočné trhy. Doslova vám vyrazia dych

  • Táto záležitosť sa rieši pol roka dopredu.
  • Pozrite si podrobný prehľad cien.
  • Ak chcete stánok aj vy, poponáhľajte sa.
Ekonomika Ceny za prenájom stánkov 2024
Ceny za prenájom stánkov 2024. Zdroj: shutterstock.com/Rasto SK
BITmarkets BITmarkets

Hoci za nami je ešte len tretina leta, my už poznáme ceny za prenájom miesta na jednom z najočakávanejších podujatí roku.

Každoročné vianočné trhy v Bratislave lákajú tisíce návštevníkov a ponúkajú jedinečnú príležitosť prezentovať vlastné výrobky.

Staré Mesto tento rok opäť vyhlásilo verejnú súťaž na prenájom stánkov na Hviezdoslavovom námestí pre Staromestské vianočné trhy 2024. Záujemcovia sa môžu prihlásiť elektronicky do 16. júla 2024.

Ceny za prenájom

Predajcovia jedla, vianočných darčekov a rozlievaných nápojov, ako aj mimovládne organizácie môžu získať stánky na trhoch. Každý nájomca sa zaväzuje dodržiavať kódex dobrého trhovníka, ktorý zahŕňa vedenie personálu k dodržiavaniu niekoľkých zásad.

Podrobný prehľad cien

Prenájom stánkov sa delí do niekoľkých kategórií, pričom ceny závisia od typu stánku a ponúkaného sortimentu.

Najlacnejšie stánky na vianočné darčeky majú minimálne nájomné 2 500 eur bez DPH za hlavné obdobie trhov od 21. novembra do 23. decembra 2024 a 400 eur bez DPH za povianočné obdobie od 26. decembra do 6. januára 2025. Stánky určené na balené potraviny a vianočné darčeky majú rovnaké ceny.

Stánky na prípravu a predaj jedla na priamu konzumáciu bez predaja nápojov sú drahšie, pričom najlacnejší typ má minimálne nájomné 6 500 eur bez DPH za hlavné obdobie a 950 eur bez DPH za povianočné obdobie.

Druhý typ stánku na jedlo má minimálne nájomné 10 500 eur bez DPH za hlavné obdobie a 1 400 eur bez DPH za povianočné obdobie.

Najdrahšie stánky na predaj rozlievaných nápojov s nízkym obsahom alkoholu, teplých nápojov a nápojov bez alkoholu majú minimálne nájomné 15 800 eur bez DPH za hlavné obdobie a 1 900 eur bez DPH za povianočné obdobie.

Stánky na extra nápoje, ako je káva, čaj, horúca čokoláda, čapované pivo či rozlievaná medovina, majú minimálne nájomné 6 500 eur bez DPH za hlavné obdobie a 950 eur bez DPH za povianočné obdobie.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Nájomcovia musia dodržiavať kódex dobrého trhovníka, ktorý zahŕňa používanie kompostovateľného riadu a jednotný vizuálny koncept stánkov. Predajcovia používajú platobné terminály a umožňujú bezhotovostné platby.

Stánky sú každoročne otvorené denne od 10:00 do 20:00 (voliteľne do 22:00), pričom stánky s jedlom na priamu konzumáciu a rozlievanými nápojmi sú otvorené do 22:00.

Ako sa prihlásiť?

Elektronicky podajte žiadosť o nájom stánku prostredníctvom online formulára na webovej stránke Starého Mesta. Nájdete ho na tomto odkaze.

Okrem toho musíte zaplatiť prihlasovaciu opciu. Tá sa líši podľa typu stánku.

Typy stánkov

Stánky „VD” a „BP” majú opciu vo výške 500 eur, stánok „JnPK1” vo výške 1 000 eur, stánok „JnPK2” vo výške 2 000 eur, stánok „RN” vo výške 2 500 eur a stánok „EN” vo výške 1 000 eur.

Po uzatvorení nájomnej zmluvy uhradíte celé nájomné a zábezpeku do 15. októbra 2024.

Staromestské vianočné trhy v Bratislave ponúkajú predajcom skvelú príležitosť osloviť tisíce návštevníkov. Ak máte záujem zúčastniť sa, pripravte si svoju žiadosť a podajte ju včas. Toto podujatie je nielen skvelou obchodnou príležitosťou, ale aj jedinečným spôsobom, ako zažiť vianočnú atmosféru Bratislavy.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Bratislava – Staré MestoTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.