Poznáte ich? Tieto kryptomeny majú lepšie reálne využitie ako Bitcoin

  • Tieto kryptomeny majú lepšie reálne využitie ako Bitcoin.
  • Všetky kryptomeny zo zozname majú vysokú trhovú kapitalizáciu.
  • Sieť Bitcoinu sa časom vylepšuje, no zároveň vznikajú nové a lepšie kryptomeny.
Novinky Lepšie kryptomeny ako Bitcoin
Lepšie kryptomeny ako Bitcoin. Zdroj: shutterstock.com/Arsenii Palivoda/valiantsin suprunovich/QuirkCraft Studio
BITmarkets BITmarkets

Bitcoin ťaží predovšetkým z toho, že ide o prvú kryptomenu vôbec. Jeho prvenstvo mu zaručuje, že dodnes je kráľom digitálnych mien a ceny ostatných kryptomien sa hýbu podľa neho. Stal sa štandardom a indexom trhu, ktorým sa inšpirovali mnohé ďalšie kryptomenové projekty.

Od vzniku Bitcoinu sa samozrejme protokol výrazne zlepšil, avšak vzniklo aj množstvo novších kryptomien, ktoré majú omnoho väčší prínos. V tomto článku sa pozrieme na niekoľko zaujímavých a známych kryptomien, ktoré prinášajú lepšie využitie ako Bitcoin. Typickým príkladom je schopnosť spracovať viac transakcií za sekundu.

Bitcoin je forma digitálnej meny, ktorej cieľom je eliminovať potrebu centrálnych orgánov, ako sú banky alebo vlády. Vďaka blockchainu podporuje transakcie medzi používateľmi v decentralizovanej sieti. Teraz sa poďme pozrieť na kryptomeny, ktorých využitie siaha ešte ďalej.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah
Späť
Strana 1/5Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.