Slovenskí podnikatelia sa vyjadrili k atentátu na premiéra Roberta Fica

  • Zástupcovia slovenských podnikateľov odsúdili stredajší útok na premiéra.
  • Atentát považujú za neospravedlniteľný čin.
Novinky Podnikatelia odsúdili útok na Roberta Fica
Podnikatelia odsúdili útok na Roberta Fica. Zdroj: shutterstock.com/Alexandros Michailidis
BITmarkets BITmarkets

Stredajší (15. 5.) útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej odsúdili aj podnikatelia.

Podnikatelia ostro kritizujú útok

Ako uviedla Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR, tento útok je neprijateľným a neospravedlniteľným aktom násilia.

Musíme sa naučiť rešpektovať odlišné názory a komunikovať slušným spôsobom, tak ako nám to umožňuje parlamentná demokracia. Vyzývame politických predstaviteľov, ale aj širokú verejnosť, aby bola v týchto chvíľach súdržná a neprehlbovala napätie,” dodala asociácia s tým, že premiérovi želá veľa síl a skoré uzdravenie.

Útoky na politikov a verejných činiteľov odsúdila aj Republiková únia zamestnávateľov (RÚZ). „Násilie v civilizovanej spoločnosti sa nedá tolerovať a útok na predsedu vlády je v Európe 21. storočia nepredstaviteľný. Premiérovi Robertovi Ficovi prajeme skoré uzdravenie a veríme, že tento barbarský čin bude čo najskôr objasnený,” uviedla.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Atentát je obrazom rozdelenia spoločnosti

Atentát na Roberta Fica je podľa predsedu Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory Petra Mihóka smutným, ale pravdivým obrazom neprimeraného spolitizovania a umelého rozdelenia slovenskej spoločnosti.

Spoločnosti, v ktorej individuálne záujmy a neprimerané ambície potláčajú základné ľudské hodnoty. Spoločnosti, v ktorej sme akosi zabudli na súdržnosť a vzájomný rešpekt,” dodal.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TASRTAGY: