Kiyosaki: Americký dolár končí, nahradí ho kryptomena BRICS

  • Americký dolár končí. Opäť.
  • Robert Kiyosaki predikuje jeho pád už niekoľko rokov.
  • Ohrozením je kryptomena od ekonomického spoločenstva BRICS.
Novinky Koniec pre americký dolár je podľa analytika blízko
Koniec pre americký dolár je podľa analytika blízko. Zdroj: shutterstock.com/Zwiebackesser/jira pliankharom
BITmarkets BITmarkets

Americký dolár opäť v ohrození. Robert Kiyosaki je známy na jednej strane ako autor motivačnej literatúry, zároveň však ako katastrofista, ktorý často prichádza s negatívnymi predikciami. Aktuálne opäť varuje pred kolapsom amerického dolára. Tentoraz jeho varovanie prichádza v kontexte potenciálneho zavedenia kryptomeny BRICS – ekonomického združenia Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Juhoafrickej republiky. Podľa Kiyosakiho by vytvorenie spoločnej kryptomeny medzi týmito krajinami mohlo mať devastujúce dôsledky pre globálnu ekonomiku a špeciálne pre americký dolár.

Hrozba kryptomeny BRICS pre americký dolár

Kiyosaki verí, že ak by BRICS zaviedli spoločnú kryptomenu, mohlo by to oslabiť dominantnú pozíciu dolára ako svetovej rezervnej meny. Tieto krajiny predstavujú významné ekonomické mocnosti a ich spoločná kryptomena by mohla výrazne oslabiť dopyt po dolároch v medzinárodnom obchode. To by mohlo viesť k zníženiu hodnoty dolára, čo by malo ďalekosiahle dôsledky pre americkú ekonomiku. A to vrátane inflácie a zvýšenia nákladov na obsluhu amerického dlhu.

Ak by BRICS kryptomena získala popularitu, mohlo by to viesť k väčšej finančnej nezávislosti týchto krajín od západných finančných systémov. To by mohlo spôsobiť posun moci na globálnej scéne, kde by sa ekonomická dominancia USA mohla oslabiť. Navyše, oslabovanie dolára by mohlo viesť k zvýšeniu cien importovaných tovarov v USA. Tým by sa znížila kúpna sila amerických spotrebiteľov a zvýšila inflácia.

Kiyosaki hovorí o kvalitatívnej zmene aktuálneho globálneho finančného systému. Na jednej strane ide o katastrofickú predikciu, na druhej strane je určitá rezistencia voči doláru prítomná. Je to dané tým, že na príklade zmrazenia rezerv Ruskej federácie po útoku na Ukrajinu sa vyjasnili nevýhody hromadenia dolárov v rezervách krajín. Aspoň tých, ktoré majú iné záujmy na medzinárodnej scéne, ako sú záujmy vyspelých krajín.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Kiyosakiho varovanie a investičné stratégie

Robert Kiyosaki dlhodobo propaguje investície do alternatívnych aktív, ako sú zlato, striebro a kryptomeny, a to primárne ako ochranu pred ekonomickými krízami a znehodnotením fiat mien. V súvislosti s možným zavedením kryptomeny BRICS a jeho predpokladanými dôsledkami pre dolár Kiyosaki zdôrazňuje dôležitosť diverzifikácie investícií a ochrany majetku pred rizikami spojenými s globálnymi finančnými zmenami.

Jeho varovania sú často kontroverzné, ale poskytujú pohľad na alternatívne scenáre vývoja globálnej ekonomiky, ktoré môžu byť užitočné pre investorov a ekonómov pri plánovaní ich finančných stratégií.

Zavedenie kryptomeny BRICS by mohlo mať významné dôsledky pre globálnu ekonomiku a špeciálne pre postavenie amerického dolára. Kiyosakiho varovania pred takýmto scenárom podčiarkujú dôležitosť sledovania globálnych ekonomických trendov a pripravenosť na možné finančné výzvy. Pre investorov môže byť rozumné zvážiť diverzifikáciu svojich portfólií, aby sa ochránili pred potenciálnymi rizikami, ktoré by mohli prísť s týmito globálnymi zmenami.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Bitcoin NewsTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.