Známy investor varuje: „Problémy po páde FTX ešte ani zďaleka neskončili, čaká nás masívny pokles”

Novinky Čaká nás ďalší masívny pokles?
Čaká nás ďalší masívny pokles? Zdroj: Shutterstock.com/Artit Wongpradu
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Kolaps kryptomenovej burzy FTX spôsobil nenapraviteľné škody, ktoré sa výrazne podpísali na dianí vo svete kryptomien. Podľa Scotta Minera zo spoločnosti Guggemheim sa však musíme pripraviť na ďalší masívny pokles kryptomien.

Čaká nás ďalší masívny pokles?

Finančný riaditeľ spoločnosti Guggenheim Global Scott Minerd si myslí, že dôsledky krachu burzy FTX ešte neukázali svoju skutočnú silu. Podľa jeho slov nás v blízkej budúcnosti čakajú ďalšie veľké problémy, ktoré spôsobia prepad cien kryptomien. Minerd pred pár mesiacmi predpovedal, že cena Bitcoinu môže klesnúť až na cenu 8 000 dolárov. O svoj najnovší pohľad sa podelil počas diskusie o zvyšovaní úrokových sadzieb zo strany Federálneho rezervného systému.

Je tu ešte jedna bublina, ktorá praskne – neviem vám povedať, kde sa aktuálne nachádza, ale približne pred rokom sme hovorili o kryptografických minciach a bolo ich približne 19 000. V tomto prípade očakávam, že dôjde k rovnakému prasknutiu ako v prípade bubliny dot.com,” uviedol Minerd.

Aj napriek tejto prognóze však v dlhodobom horizonte očakáva svetlú budúcnosť pre najsilnejšie kryptomenové projekty. Tie slabé a podvodné zmiznú.

Prečítaj si tiež: 4 dôvody, prečo si investori všímajú kryptomenu Sandbox (kryptomeny v kocke)

Nakupuj a obchoduj kryptomeny na Binance, najlepšej a najlacnejšej burze na svete. V spolupráci sme pre teba pripravili špeciálne zľavy a bonus až do 50 USD! Vytvor si účet cez >>>náš odkaz<<< a získaj doživotnú zľavu 5 % na obchodné poplatky. Návod, ako jednoducho a lacno kúpiť a obchodovať kryptomeny, nájdeš v tomto článku.

Kryptomeny sú podľa Minerda naďalej iba na začiatku svojej cesty. Musíme si počkať na to, kým bude oficiálne odhalený a stanovený regulačný rámec, ktorý ukáže, akým smerom sa budú kryptomeny uberať:

Dôvodom je to, že je to ako v každom období, keď sme mali ľahké peniaze a veľa špekulácií; najslabší hráči padnú ako prví. Kryptomeny v tomto prípade pôsobia ako niečo, čo je absolútne šialené.

Minerd na záver dodal, že kryptomeny aj naďalej vníma ako aktíva pre uchovávanie hodnoty. Sú jedinečné a nenahraditeľné.