Skrachovaná Mt. GOX sa chystá odškodniť svojich klientov

Novinky Poškodení sa dočkajú odškodnenia
Poškodení sa dočkajú odškodnenia. Zdroj: Shutterstock.com/Primakov
Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Ľudia, ktorí prišli o svoje Bitcoiny (BTC) v kauze Mt. Gox mohli dostať späť svoje peniaze, pretože bolo vyhlásené, že burza sa chystá vrátiť zhruba 1,0 miliardy dolárov v BTC.

Takmer všetci krypto-nadšenci, obchodníci a investori vedia o historii Mt. GOX. V roku 2014 prišla správa, že v dôsledku útoku došlo k strate viac ako miliardy dolárov v krypte.

Používatelia, ktorých sa to týka, môžu požiadať o svoje stratené Bitcoiny. Stačí vyplniť online formulár, ktorý umožňuje podanie žiadosti o peniaze, ktoré sú vaše a sú stratené. Nástroj je k dispozícii na webovej stránke. Pokiaľ ide o korporátnych veriteľov, proces spätného získavania stratených BTC bude k dispozícii neskôr.

Uzávierka na podanie dôkazov nárokov je 22. októbra 2018 (čas Japonska). Ak nebude doklad o nároku uplatnený do uvedenej lehoty, môže sa zrušiť nárok na odškodnenie, preto buďte opatrní.

Koncom júna 2018 sa zistilo, že prípad Mt. Gox zastaví konkurzné riadenie. Množstvo investorov si vydýchlo úľavou, pretože to znamenalo, že správca, Nobuaki Kobayashi, zastaví predaj BTC na burzách, čo mohlo doposiaľ cenu značne znížiť.

Máme sa teda na čo tešiť?

Nenechajte si ujsť naše krypto-spravodajstvo a prihláste sa na odber notifikácií. Inštrukcie získate kliknutím na zvonček vľavo dole. Taktiež nás sledujte na našej facebookovej stránke a nenechajte si ujsť najnovšie správy z kryptosveta.

Zdroj: ethereumworldnews.com

Autor:
Redakcia Kryptomagazínu
Redakcia Kryptomagazínu

Na Kryptomagazine nájdete originálne spravodajstvo o kryptomenách tvorené odborníkmi, ktorí z tohto magazínu spravili najlepší zdroj informácií o digitálnych menách a decentralizovaných technológiách.