Spiatočná letenka za 45 eur, skvelé jedlo a koncerty. Miláno vás v lete dostane

  • Letenky z Bratislavy do Milána stoja už od 45 eur.
  • Jún v Miláne ponúka koncerty, výstavy aj skvelé počasie.
  • Risotto alla Milanese patrí medzi ikonické chute regiónu Lombardia.
Ekonomika Miláno vás v lete dostane
Miláno vás v lete dostane. Zdroj: shutterstock.com/Victoria Fox, givaga
Bitcoin hyper PCCoinfactory mobil baner

Miláno však nie je len metropola módy, dizajnu a futbalu, ale aj miesto, kde si naplno vychutnáte pravú taliansku kuchyňu. Ak plánujete návštevu tohto severotalianskeho mesta, pripravte sa na to, že vaše chuťové bunky zažijú sviatok.

V Miláne si totiž gastronómiu užijete nielen v luxusných reštauráciách, ale aj v tradičných trattoriách, na ulici či v pekárňach, ktoré voňajú čerstvým pečivom od skorého rána.

Odporúčame začať s niečím typickým pre región Lombardia. Risotto alla Milanese, teda krémové šafranové rizoto, vám ponúkne jemnú chuť a výraznú žltú farbu, ktorú dosahuje práve vďaka šafranu. K tomuto jedlu si často Milánčania dávajú ossobuco – dusené teľacie koleno s kosťou, ktoré sa rozplýva na jazyku.

Odmeňte sa chutným jedlom

Milánska kuchyňa je elegantná, premyslená a zároveň poctivá. Dovoľte si na chvíľu spomaliť, sadnúť si a ochutnať to najlepšie, čo toto mesto ponúka. Bez ohľadu na to, či ste fanúšikom mäsa, cestovín, sladkostí alebo syrov, Miláno vám ponúkne dôvod zostať pri stole o čosi dlhšie.

Na obed si vyskúšajte panzerotti, plnené pečené kapsy z cesta, ktoré nájdete napríklad pri katedrále Duomo. Ak máte radi sýte jedlá, rozhodne neobíďte cotolettu alla Milanese – chrumkavý teľací rezeň, ktorý sa podobá nášmu vyprážanému, no má jemnejšiu chuť a pripravuje sa na masle.

Po výdatnom obede si doprajte sladký záver. Miláno je známe panettone, tradičným ovocným koláčom, ktorý si miestni neodpúšťajú najmä počas sviatkov, no dobrú verziu kúpite aj počas roka. Ak milujete zmrzlinu, navštívte jednu z ručne vyrábaných gelaterií, kde vám ochotne ponúknu ochutnávku pred samotným výberom. Kávičkári si prídu na svoje v lokálnych kaviarňach, kde espresso stojí na bare len pár eur a atmosféra vás prenesie medzi miestnych.

SpäťStrana 3/3
Ďalej
txbtxb
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.