Slovenské potraviny žiaria. Značku kvality získali výrobky, ktoré máte v chladničke

  • Tauris a Ryba Košice získali päť nových ocenení Značka kvality.
  • Ocenené sú tri mäsové výrobky a dva lahôdkové šaláty PIKNIK.
  • Výrobky spĺňajú prísne kritériá kvality, bezpečnosti a pôvodu surovín.
Ekonomika Slovenské potraviny žiaria
Slovenské potraviny žiaria. Zdroj: shutterstock.com/Monkey Business Images, Anna Puzatykh
BitmarketsInvestuj do ťažby mobil

Ryba Košice boduje s novými šalátmi PIKNIK

Ryba Košice, ktorá patrí do portfólia skupiny Tauris, získala ocenenie za dvojicu lahôdkových šalátov PIKNIK. Lahôdkový šalát s praženou cibuľkou kombinuje lahodnú majonézu, ZIPSER šunku a jemne praženú cibuľku, čo vytvára harmonickú chuťovú kombináciu.

Druhým oceneným produktom je šalát Slonia pochúťka, ktorý vychádza z tradičného retro receptu. Vyniká špeciálnou prípravou zálievky, ktorá sa varí z paradajkového pretlaku a následne mieša s majonézou. Výsledkom je jemná a výrazná chuť, ktorú ocenia aj nároční zákazníci.

Ryba Košice je známa pre svoju tresku

Ryba Košice je známa pre svoju tresku. Zdroj: shutterstock.com/Miro Vrlik Photography

Značka kvality podporuje domácich výrobcov

Ocenenie Značka kvality udeľuje ministerstvo už viac ako 20 rokov. Jeho cieľom je podporiť slovenských výrobcov a pomôcť spotrebiteľom ľahšie rozpoznať kvalitné domáce produkty. Odborná porota prideľuje značku na tri roky a hodnotí nielen chuť a vzhľad, ale aj technologické postupy a bezpečnosť výroby.

Spoločnosť Tauris už získala celkovo 13 ocenení Značka kvality, vrátane ikonických produktov, ako sú Zipser párky a Zipser šunka. Ryba Košice má na konte až 17 ocenení, medzi nimi aj legendárnu Tresku v majonéze. Tohtoročné nové úspechy len potvrdzujú, že slovenské potraviny držia vysoký štandard a dokážu zaujať aj náročných zákazníkov.

SpäťStrana 2/2
Ďalej
Token6900 PCFumbi mobil
Autor:
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.