- Reštaurácia sa nachádza na poľskej strane Tatier, v obci Kościelisko.
- Ak teda hľadáte ideálne miesto na luxusné rande, toto miesto je stvorené pre skutočných gurmánov.
Len niekoľko kilometrov od slovenských hraníc sa nachádza podnik, ktorý sa zaradil do zoznamu michelinských reštaurácií.
Ako uvádza portál Michelin Guide, konkrétne ide o reštauráciu Giewont, ktorá sa nachádza v susednom Poľsku. Práve tento podnik sa nachádza iba pár kilometrov od slovenských hraníc a už čoskoro začne lákať návštevníkov na svoj nový titul.
Názov tejto reštaurácie je odvodený od názvu hory, na ktorú sa môžete dívať, keď si vychutnávate výborne jedlo. Tento podnik vedie šéfkuchár Przemek Sieradzki, ktorý v kuchyni kombinuje tradičné poľské suroviny a jedlá s tými francúzskymi.
Reštaurácia sa nachádza na poľskej strane Tatier, v obci Kościelisko. Je ideálne navštíviť ju počas výletu na Orave alebo v Tatrách. Napríklad zo Zuberca sa k nej dostanete autom približne za 45 minút. Cestu je možné absolvovať aj z Popradu a aj z iných častí severného Slovenska.
Gastrozážitok si vychutnáte aj počas dovolenky v poľskom meste Zakopané, ktoré je od obce Kościelisko vzdialené len 5 kilometrov. Z pohraničnej obce Suchá Hora sa sem dostanete autom za približne 21 minút.
Už sa viac neboj o svoje peniaze.
Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.
Aké ceny vás tu čakajú?
Čo sa týka cien, vzhľadom na úroveň podniku a horskú lokalitu možno konštatovať, že nie sú príliš vysoké. Napríklad za kapustovú polievku s jahňacím stehnom a zemiakovou penou zaplatíte približne 15 eur. Hlavné jedlá na obed stoja v priemere 30 až 40 eur a dezert na záver vás vyjde okolo 9 eur, píše portál Interez.
Reštaurácia ponúka aj degustačné menu za približne 88 eur. Zahŕňa jedlá ako údeného lososa z Faerských ostrovov, teľací týmus, srnčie sedlo s repou a lesným ovocím a zmrzlinu z ovčieho mlieka.
Podnik ponúka aj vegánske degustačné menu, ktoré zahŕňa jedlá ako tatarák z kalerábu, vegánsky velouté z červenej repy s 12-ročným balzamikovým octom a jablkový koláč s mandľovou zmrzlinou. Každé ochutnávkové menu pozostáva zo šiestich špecialít, ktoré si budete pamätať ešte dlho po ich dojedení.
Ak teda hľadáte ideálne miesto na luxusné rande, toto miesto je stvorené pre skutočných gurmánov.
Okrem tejto reštaurácie, ktorá je na dosah, Poľsko oslavuje aj úspech ďalších dvoch podnikov. Prvým je varšavská reštaurácia Rozbrat 20, ktorú vedie šéfkuchár a majiteľ Bartosz Szymczak. Druhým renomovaným podnikom je Bottiglieria 1881, ktorá minulý rok získala ako prvá reštaurácia v krajine dve hviezdy. Tento úspech sa jej podarilo udržať aj tento rok, čo z nej robí najúspešnejší podnik v Poľsku.