Najhoršie reštaurácie na Slovensku: Drzá obsluha, pasce na turistov či skryté poplatky

  • Dobré jedlo vždy človeku zdvihne náladu.
  • Nie všade však odišli návštevníci spokojní.
  • Veľa podnikov už nechcú ani vidieť.
Off topic Tieto slovenské reštaurácie nechcú ľudia už nikdy vidieť
Tieto slovenské reštaurácie nechcú ľudia už nikdy vidieť. Zdroj: shutterstock.com/frantic00/True Touch Lifestyle
Kvakomat PC bannerFlockers mobil

Stále vznikajú nové rebríčky tých najkrajších, najlepších, najluxusnejších miest naprieč celým svetom. Výnimkou nie sú ani gastro zariadenia. Ale čo tak zostaviť rebríček tých najhorších prevádzok, aby Slováci vedeli, do ktorej reštaurácie radšej na obed či na večeru nezájsť?

Práve pre absenciu takýchto zoznamov sme sa rozhodli zostaviť vlastný. Pozreli sme sa na hodnotenia podnikov v tých najväčších mestách na Slovensku na portáli Tripadvisor, kde sa k reštauráciám vyjadrili nielen miestni, ale aj zahraniční stravníci.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 74 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Áno, najviac podnikov, priamoúmerne veľkosti a možnostiam mesta, sme našli práve v Bratislave. To však neznamená, že v našom rebríčku nenádjete aj „nočné mory” gastronómie na východnom či strednom Slovensku.

Poďme sa spoločne pozrieť, čo sklamalo návštevníkov jednotlivých podnikov natoľko, že sa s tým museli podeliť v ostrej recenzii.

Najhoršie reštaurácie Slovenska

Najhoršie reštaurácie Slovenska. Zdroj: shutterstock.com/Nicoleta Ionescu

Najhoršie reštaurácie v hlavnom meste

Začnime tou najpočetnejšou skupinou, a teda bratislavskými podnikmi. O jednom podniku vzniklo už niekoľko článkov, preto sme si na neho posvietili aj my. Ide o reštauráciu Prasiatko, o ktorej dokonca jeden zo zákazníkov nakrútil aj videorecenziu na YouTube.

Celkovo 66 recenzíí umiestnilo túto reštauráciu na 869. priečku. Čo návštevníkom tohoto podniku tak veľmi prekážalo? Viac ako polovica recenzentov (37) označnila Prasiatko iba jednou hviezdičkou, ktorá znamená „veľmi zlé”.

Vybrali sme pre vás niekoľko recenzií, ktoré pristáli na webe Tripadvisor.

Recenzenti si nedávali servítku pred ústa

Zahraničný turista o Prasiatku napísal: „Turistická pasca! Priemerné jedlo s lacnými prísadami, ale za vysoké ceny (dokonca vyššie, ako sme dostali vo Viedni). Nápoje nemajú v menu žiadnu cenu. Vysoké servisné poplatky, ale technicky žiadna obsluha? Čašník bol naozaj hrubý len preto, že sme nevedeli po slovensky.”

V ďalšej recenzii sa píše:  „Do tejto reštaurácie rozhodne nechoďte. Za to, čo ponúkajú, je to šialene drahé. Dostanete hnusnú lacnú klobásu, ktorú kúpili za 0,5 € v miestnom supermarkete, a predávajú ju za 20 €. Chcete rovnakú kvalitu? Choďte do najbližšieho pouličného rýchleho občerstvenia, kúpte si niečo, položte to na zem, šliapnite na to a potom to zjedzte. To je kvalita, ktorú ponúkajú a vy ušetríte 100€ na 4 osoby.”

V ostatných recenziách na adresu reštaurácie Prasiatko sa opakovane spomína neuveriteľne hrubý prístup personálu, zlá kvalita jedla za extrémne vysokú cenu či nečakané poplatky.

Tento podnik zhodnotili stovky ľudí

Len o jednu priečku nad Prasiatkom sa nachádza v zozname portálu podnik Grand mother’s – Slovak Hause. Túto reštauráciu ohodnotilo až 894 ľudí, z ktorých takmer polovica (415) označila podnik tiež iba jednou hviezdičkou.

Najaktuálnejšia recenzia z 5. júna 2024 znie nasledovne:

Nechoďte sem, k vášmu účtu pripočítajú tajné poplatky a prinútia vás zaplatiť. Nikdy sa nevrátime. Jedlo je zlé a drahé. Obsluha je najhoršia možná.

Ďalej ľudia píšu:

Ako povedali mnohí iní, vyhnite sa tomuto miestu. Obsluha je hrubá, najmä mladší muž s tetovaním, ktorý nám pripočítal 8 € za nápoje, ktoré sme nikdy nemali, a potom nám povedal, že sa dá platiť len v hotovosti. Našťastie sme zaplatili staršej pani, ktorej sme zaplatili sumu na účte a nie ďalších 8 €, ktoré si čašník vymyslel. Jedlo bolo priemerné a reštaurácia bola špinavá, zničilo mi to predstavu o tom, aké je Bratislava krásne mesto.

Najviac sa turisti na webe sťažujú na predražený nekvalitný XL viedenský rezeň a na to, že jedlá vôbec nezodpovedajú nielen cenám, ale ani fotografiám v menu.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 74 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Ešte jedna recenzia do tretice:

Sú to najhrubší ľudia, akých som v Bratislave stretol. V kuchyni je pani, ktorá sa opiera o pulty a fajčí. Moje jedlo prišlo studené a nikto z obsluhy nebol na dosah. Pokúsila som sa ho zjesť a bolo také hrozné, že som zjedla 2 sústa – aj tak som musela zaplatiť 15 eur. Držte sa ďaleko od tohto reťazca. Zdá sa, že je prepojená s Frumento Pubs. A poplatok za obsluhu, ktorý si pridali, je smiešny, keďže neposkytli žiadnu obsluhu.

Lokalita je skvelá. Požiadala som o pivo. Povedali, že majú len jeden druh, ale napriek tomu som videla viac druhov na iných stoloch. Opäť neslušné. Za hranicou toho, čo by malo byť vôbec tolerované. Dúfam, že toto miesto zatvoria. Využívajú ľudí. Hanba vám.

Najhoršie podniky v Košiciach

Späť
Strana 1/3Ďalej
Best Wallet PCOkazio mobil
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.