Lávový koláč a thajské špeciality. Jarné prekvapenia v reštauračných vozňoch

  • ZSSK zavádza od 20. marca nové jarné menu v reštauračných vozňoch.
  • Cestujúci si môžu objednať jedlo vopred cez portál wagonexpres.sk.
  • Vlaky medzi Bratislavou a Košicami teraz jazdia každú hodinu.
Ekonomika Jarné prekvapenia v reštauračných vozňoch
Jarné prekvapenia v reštauračných vozňoch. Zdroj: shutterstock.com/Peter Kniez, padnob
BitmarketsBitmarkets

Železničná spoločnosť Slovensko spolu s partnerom WAGON SLOVAKIA KOŠICE pripravila pre cestujúcich jarnú novinku. Od štvrtka 20. marca 2025 nájdu cestujúci v 14 reštauračných vozňoch na trase Bratislava – Žilina – Košice úplne nové sezónne menu s jarnými chuťami a ľahšími jedlami.

Nová ponuka prináša svieže kombinácie chutí typické pre jarné obdobie.

Ponuka plná noviniek

Cestujúci si môžu vybrať z viacerých noviniek – paradajkovej polievky, šalátov s tofu alebo kuracím mäsom, klasického hovädzieho guláša či exotického thajského jedla Udon pad med. Milovníci sladkostí určite ocenia nový dezert – lávový čokoládový koláč.

Niektoré reštauračné vozne ponúkajú aj čapované pivo, ktoré spríjemní cestovanie počas teplejších jarných dní.

ZSSK menu vždy prispôsobuje aktuálnemu ročnému obdobiu, aby cestujúcim priniesla čerstvé a sezónne chute. V jarnom menu sa ZSSK zamerala na ľahšie jedlá, ktoré dodajú energiu, ale nezaťažia organizmus počas cestovania.

Praktickí cestujúci určite ocenia možnosť objednať si jedlo vopred cez webový portál www.wagonexpres.sk. Objednané jedlo si potom jednoducho vyzdvihnú pri bare v reštauračnom vozni. Úplnú ponuku jedál nájdu záujemcovia na webstránke ZSSK v časti o reštauračných vozňoch.

98 %

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 69 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Stravovanie vo vlaku sa teší popularite

Cestujúci v 1. triede dostanú špeciálnu ponukovú kartu a môžu využiť donášku jedla priamo na svoje miesto. Moderný prístup predstavuje aj možnosť prehliadnuť si kompletné menu pomocou QR kódu na mobilnom telefóne.

Obľúbenosť stravovacích služieb vo vlakoch potvrdzujú aj čísla z minulého roka. Personál podal cestujúcim 22 572 raňajok, 50 339 hlavných jedál a nalial neuveriteľných 159 418 káv. Tieto údaje jasne ukazujú, že vlaková reštaurácia patrí k obľúbeným službám počas dlhších ciest.

ZSSK nedávno výrazne vylepšila spojenie medzi východom a západom krajiny. Vlaky Ex 6xx TATRAN a Ex 5xx KRIVÁŇ teraz jazdia každú hodinu počas celého dňa, čím zabezpečujú pravidelné a spoľahlivé spojenie na najdôležitejšej železničnej trase Slovenska.

„Zavedením hodinového taktu sme výrazne zlepšili komfort cestovania. Keď k tomu pridáme kvalitné služby vrátane reštauračných vozňov so sezónnym menu, snažíme sa urobiť z cestovania vlakom príjemný zážitok,” vysvetlil hovorca ZSSK.

Ako zistiť, či vlak disponuje reštauračným vozňom?

Väčšina expresov obsahuje reštauračný vozeň s trojčlenným personálom WGS. Ak reštauračný vozeň nemôžu z technických dôvodov zaradiť, cestujúci môžu využiť mobilný bar s menším výberom občerstvenia. Informácie o tom, či vlak obsahuje reštauračný vozeň alebo mobilný bar, cestujúci nájdu v cestovnom poriadku.

ZSSK stále rozširuje svoje služby. Okrem pravidelnej obmeny jedál v reštauračných vozňoch nedávno pridala automaty na občerstvenie vo vybraných vlakoch na trase Nová Baňa – Banská Bystrica, čím sprístupnila občerstvenie aj cestujúcim v regionálnych spojoch.

Coinfactory PC banertxb
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.