Hľadáte gastronomický zážitok? Toto sú TOP reštaurácie s letnou terasou v Bratislave

  • Leto odštartovalo a s ním aj vonkajšie terasy.
  • Čo je lepšie, ako dobré jedlo na čerstvom vzduchu?
  • Pozrite sa, aké možnosti ponúka hlavné mesto.
BitmarketsKryptocashback Etoro mobil

Chceli by ste si užiť jedinečný gastronomický zážitok a užívať si pri tom čerstvý vzduch a slnečné lúče? V Bratislave sídlia mnohé reštaurácie s letnými terasami, ktoré poskytujú nielen vynikajúce jedlo, ale aj krásne výhľady na mesto a jeho okolie.

V tomto článku sa pozrieme na TOP 6 najlepších reštaurácií s vonkajším sedením v Bratislave, kde môžete ochutnať kuchárske špeciality či vychutnať si kvalitné vína. Pri hľadaní toho najlepšieho nám pomohol rebríček Tripadvisor.

Či už hľadáte ideálne miesto pre romantickú večeru, rodinný obed alebo len pohodové posedenie s priateľmi, tieto terasy sú skvelou voľbou pre každú príležitosť.

Posedenie na terase

Posedenie na terase. Zdroj: shutterstock.com/Josep Suria

Do tejto reštaurácie musíte zájsť

Kráľovnou rebríčka s viac ako 1 100 recenziami je reštaurácia Gatto Matto na Panskej ulici.

Reštaurácia sa teší obľube pre svoje talianske kulinárske špeciality a pohodovú atmosféru, čo ju robí ideálnym miestom pre rodinné stretnutia, obchodné schôdzky, ako aj romantické večere.

Ponúka široký výber jedál vrátane pizze, cestovín, mäsových jedál a vegetariánskych možností. Hosťom sa tu snažia poskytnúť nielen chutné jedlo, ale aj príjemné prostredie s vonkajším sedením a možnosťou rezervácie alebo donášky jedla.

Prestížne ocenenie

Reštaurácia si vyslúžila vysoké hodnotenie 4,5 z 5 na Tripadvisor, čo ju radí medzi top reštaurácie v Bratislave. Návštevníci chvália nielen kvalitu jedál, ale aj služby, pričom reštaurácia získala aj ocenenie Travellers’ Choice 2023.

Cena jedál sa tu pohybuje od 7 do 39 EUR.

Bistro Soho

Ako druhé sa v rebríčku ocitlo známe bratislavské bistro. Reštaurácia je známa svojou kombináciou ázijskej a thajskej kuchyne. Nachádza sa na Dunajskej ulici a je obľúbená pre svoju útulnú atmosféru a dekor, ktorý zahŕňa kombináciu tradičných a moderných prvkov. Zákazníci často chvália kvalitu jedla a príjemnú atmosféru.

Bistro Soho sa tiež teší dobrým hodnoteniam pre svoju priateľskú a rýchlu obsluhu. Reštaurácia ponúka pestrú škálu jedál, vrátane špecialít ako sú čerstvé sushi a rôzne thajské pokrmy, ktoré sú pripravované z kvalitných surovín.

Kvalitná domáca kuchyňa

Späť
Strana 1/3Ďalej
txbEtoro AI akcie mobil
Autor:
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.

Najčítanejšie články

1

Vláda chystá ďalšiu konsolidáciu. Toto sa stane s dôchodkami

2

Valorizácia dôchodkov 2026: Viac peňazí nedostanú všetci dôchodcovia

3

Sociálna poisťovňa krachuje: Hrozí, že penzie klesnú a 13. dôchodok skončí

4

Predčasný dôchodok už nebude pre každého. Nové prísne podmienky od júla

5

Valorizácia dôchodkov: Prečo na Slovensku rastú penzie pomalšie než ceny

PR články

Bitcoin vs. Ethereum: Analytici diskutujú o budúcom lídrovi kryptotrhu

PR články  | 4. septembra 2025

Veľryby začali presúvať časť svojho kapitálu z Bitcoinu do Etherea v snahe kapitalizovať na lepšej výkonnosti druhej najväčšej kryptomeny.

Bitcoin a Ethereum súperia o prvenstvo na kryptotrhu

Investovanie do akcií: Realistické očakávania na najbližšie roky

PR články  | 3. septembra 2025

PR článok spoločnosti XTB. V posledných rokoch prilákali akciové trhy veľký počet nových investorov.

Akcie a ich budúci vývoj

„Web3 – naša nevyhnutná prítomnosť: Vyhrá ten, kto konal už včera” – Matvij Ďadkov o RWA, Web3 a krypto marketingu

PR články  | 3. septembra 2025

PR článok spoločnosti Bitmedia. Prinášame vám exkluzívny rozhovor s Matvijom Ďadkovom, zakladateľom Bitmedia, v ktorom sa delí o svoje myšlienky na rozvoj GameFi, úlohu komunít vo Web3 a význam digitálnych technológií v každodennom živote.

Rozhovor so zakladateľom Bitmedia