- Dubajská čokoláda vyvolala ošiaľ vo svete aj na Slovensku.
- Z pultov Lidla sa vyparila krátko po otvorení supermarketov.
- Čoskoro bude opäť v ponuke, špekulanti skúšajú na pochúťke zarobiť.
Dubajská čokoláda ako biznis
Luxusná dubajská čokoláda neslúži len ako pochúťka. Šikovní podnikatelia sa už stihli chopiť príležitosti a urobili si z mánie biznis. Ak informoval portál Trend, colníci nedávno zadržali muža, ktorý chcel prepašovať 45 kilogramov dubajskej čokolády zo Švajčiarska do Nemecka.
Švajčiarsky výrobca sladkostí Lindt začal vyrábať vlastnú verziu tejto čokolády. Do predaja sa dostalo 1 000 kusov, ktoré boli umiestnené v desiatich predajniach. Cena sa pohybovala na úrovni od 15 do 20 eur. Zákazníci stáli pred predajňami v radoch celé hodiny, aby si mohli kúpiť túto exkluzívnu lahôdku.
18-ročný študent Leon Faehnle povedal:
Čakal som tu 10 hodín. Prišiel som o polnoci, aby som ju ochutnal.
Dubajskú čokoládu nechcú všetci len ochutnať, nájdu sa aj špekulanti, ktorí sa na nej snažia zarobiť. Yannick Burkhard, 21-ročný mladík, ktorý v Stuttgarte čakal pred predajňou tri hodiny, ju chce predať na internete.
Tento kus ma stál 15 eur, ale na eBay ju predám za takmer 100 eur.
Trendy pochúťku si môžete vyrobiť aj doma
Ak ste tiež zvedaví na chuť lahôdky, ktorá sa stala absolútnym hitom, môžete si ju ľahko pripraviť aj doma. Odborníčka na čokoládu prezradila pre tvnoviny.sk, ako na to.
- Najskôr si vo vodnom kúpeli roztopíte mliečnu alebo bielu čokoládu. Vylejete ju do pripravených formičiek a necháte stuhnúť.
- Potom sa pustite do prípravy famóznej náplne. Cestoviny kadayif najprv opečiete v rúre, aby boli chrumkavé. Bude to trvať asi 20 minút pri teplote 150 stupňov.
- Potom ich zmiešate s pistáciovou pastou a sezamom. Krém uložíte na stuhnutú čokoládu a zalejete ju ďalšou vrstvou roztopenej čokolády.
Hotovo, takto pripravenú dubajskú čokoládu necháte stuhnúť v chladničke.