Bari na dosah ruky. Bratislavské letisko spúšťa pravidelnú linku do perly Puglie

  • Bratislavské letisko spustí v apríli pravidelnú linku do talianskeho Bari.
  • Za spiatočné letenky do Bari zaplatíte v apríli len 60 eur.
  • Bari Vecchia ponúka autentický zážitok s miestnymi tradíciami a históriou.
Ekonomika Bari na dosah ruky
Bari na dosah ruky. Zdroj: shutterstock.com/Kanturu, Michele Ursi
Okazio PCCoinfactory mobil baner

Región Puglia je považovaný za potravinovú zásobáreň Talianska a Bari je jeho gastronomickým centrom. Miestna kuchyňa sa vyznačuje jednoduchosťou a dôrazom na čerstvé suroviny. Návštevníci by mali určite ochutnať tradičné orecchiette s ragú, focacciu barese s paradajkami a olivami či čerstvé morské plody.

V Bari nájdete jednu z najlepších zmrzlín v Taliansku a kávu, ktorá vás postaví na nohy. Nezabudnite ochutnať miestne víno Primitivo alebo Negroamaro.

98 %

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 69 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Tradičné cestoviny a pečivo

  • Orecchiette con cime di rapa – typické ručne vyrábané cestoviny v tvare malých ušiek podávané s listami kvaky, cesnakom, ančovičkami a olivovým olejom. V Bari Vecchia môžete vidieť miestne ženy, ako ich vyrábajú priamo na ulici.

  • Focaccia barese – chrumkavý chlieb s paradajkami, olivami a oreganom, ktorý sa pečie v kamenných peciach. Ideálna rýchla pochúťka počas prehliadky mesta.

  • Taralli – chrumkavé prstencové krekry ochutené feniklom, čiernym korením alebo čili. Perfektné ako predjedlo alebo malé občerstvenie k miestnemu vínu.

Bari ročne navštívia milióny turistov

Bari ročne navštívia milióny turistov. Zdroj: shutterstock.com/Fabio Dell

Morské plody a ryby

  • Sgagliozze – vyprážané polentové kocky, tradičný pouličný pokrm v Bari.

  • Crudo di mare – surové morské plody, najmä krevety, chobotnice a ustrice, ktoré sa podávajú čerstvé s kvapkou citrónovej šťavy.

  • Tiella barese – tradičný pokrm z ryže, zemiakov a slávok pečený v hlinenej nádobe.

  • Riso, patate e cozze – jednoduché, ale chutné jedlo z ryže, zemiakov a slávok, ktoré dokonale vystihuje podstatu apulijskej kuchyne.

Čo vidieť v meste Bari?

SpäťStrana 2/4Ďalej
Coinfactory PC banertxb
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.