- Bratislavské letisko spustí v apríli pravidelnú linku do talianskeho Bari.
- Za spiatočné letenky do Bari zaplatíte v apríli len 60 eur.
- Bari Vecchia ponúka autentický zážitok s miestnymi tradíciami a históriou.
Región Puglia je považovaný za potravinovú zásobáreň Talianska a Bari je jeho gastronomickým centrom. Miestna kuchyňa sa vyznačuje jednoduchosťou a dôrazom na čerstvé suroviny. Návštevníci by mali určite ochutnať tradičné orecchiette s ragú, focacciu barese s paradajkami a olivami či čerstvé morské plody.
V Bari nájdete jednu z najlepších zmrzlín v Taliansku a kávu, ktorá vás postaví na nohy. Nezabudnite ochutnať miestne víno Primitivo alebo Negroamaro.

Už sa viac neboj o svoje peniaze.
Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.
Tradičné cestoviny a pečivo
-
Orecchiette con cime di rapa – typické ručne vyrábané cestoviny v tvare malých ušiek podávané s listami kvaky, cesnakom, ančovičkami a olivovým olejom. V Bari Vecchia môžete vidieť miestne ženy, ako ich vyrábajú priamo na ulici.
-
Focaccia barese – chrumkavý chlieb s paradajkami, olivami a oreganom, ktorý sa pečie v kamenných peciach. Ideálna rýchla pochúťka počas prehliadky mesta.
-
Taralli – chrumkavé prstencové krekry ochutené feniklom, čiernym korením alebo čili. Perfektné ako predjedlo alebo malé občerstvenie k miestnemu vínu.

Bari ročne navštívia milióny turistov. Zdroj: shutterstock.com/Fabio Dell
Morské plody a ryby
-
Sgagliozze – vyprážané polentové kocky, tradičný pouličný pokrm v Bari.
-
Crudo di mare – surové morské plody, najmä krevety, chobotnice a ustrice, ktoré sa podávajú čerstvé s kvapkou citrónovej šťavy.
-
Tiella barese – tradičný pokrm z ryže, zemiakov a slávok pečený v hlinenej nádobe.
-
Riso, patate e cozze – jednoduché, ale chutné jedlo z ryže, zemiakov a slávok, ktoré dokonale vystihuje podstatu apulijskej kuchyne.