Koľko zarábajú Ethereum validátori? Skvelý spôsob na vytvorenie pasívneho príjmu!

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Keď bola 1.12.2020 spustená platforma Ethereum 2.0, získali sme nový spôsob, ako vytvoriť pasívny príjem. Staking zaisťuje bezpečný chod siete a konsenzus na novej platforme a každý, kto vlastní validátorský uzol, za to dostáva celkom slušnú odmenu.

Vytvoriť vlastný node však nie je lacný špás. Potrebujete k tomu minimálne 32 ETH (pri súčasných cenách cca 23 500 $) a technické knowhow. Váš node musí neustále bežať, inak budete penalizovaný a stratíte časť coinov.

Môže vás zaujímať: 3 overené spôsoby, ako získať pasívny príjem z kryptomien – VYSVETLENÉ: DeFi, lending a staking

Ethereum 2.0 staking blockchain a odmeny pre validátorov

Za predpokladu, že všetko funguje bez problémov, Ethereum 2.0 node je zaujímavý typ investície. Samozrejme, HODLujete pri ňom ETH, takže ak sa cena tejto kryptomeny zvýši, zarobíte aj vy. Okrem toho však každý validátor dostáva odmenu. V súčasnosti je to približne 0,002792 ETH denne (2,1 $). Ak by odmeny vydržali na tejto úrovni, za rok získate 1 ETH. Bohužiaľ, odmeny s rastúcim počtom validátorov klesajú.

Aktuálne sa na 2.0 blockchaine stakuje 2 102 786 ETH, čo zodpovedá cca 65 700 nodom. Denne sa medzi validátorov distribuuje 183 ETH. To je podstatne menej, než počet coinov, ktoré v súčasnosti vznikajú pri GPU miningu. Prechod na Ethereum 2.0 tak výrazne zníži infláciu tejto kryptomeny.

Chcete vedieť viac o tejto revolučnej platforme? Na našom kanáli BitLink sme sa o Ethereu bavili podrobnejšie. Prebrali sme tam nie len Ethereum 2.0, ale aj ďalšie škálovacie riešenia, či DeFi.

Prihláste sa na odber BitLinku a nenechajte si ujsť naše streamy.