Desaťtisíce nových TRON účtov! Čo sa to deje?

Ťažba kryptomien Ťažba kryptomien

Tron sieť bola spustená v polovici roka 2018. Od tej doby dosiahol počet účtov v tejto sieti na hodnotu takmer 5,5 milióna, čo ju zaraďuje medzi jednu z najviac využívaných. V posledných dňoch je však nárast počtu účtov najväčší. Prečo to tak je? Má to dva jednoduché dôvody.

Desaťtisíce nových účtov v priebehu 24 hodín

Člen Tron komunity Misha Lederman oznámil na svojom Twitteri krypto komunite, že sieť TRX zažila najväčší denný prírastok nových účtov 19. apríla. Konkrétne išlo o vytvorenie 65 226 nových účtov za 24 hodín, čo je najväčší denný prírastok, aký Tron kedy zaznamenal. Pokoril tak rekord z 28. februára roku 2019, kedy pribudlo 40 386 účtov. Celkovo táto sieť má okolo 5,5 milióna aktívnych účtov.

V reakci na tweet Mishyho Ledermana, CEO Tron, Justin Sun vyjadril svoje prekvapenie z úspechu, ktorý v posledných dňoch okolo Tronu je. Ďalej vyhlásil, že nemá potuchy, prečo sa krypto nadšenci zrazu rozhodli začať používať Tron.

Mohlo by vás zaujímať: Bitcoin sformoval formáciu Golden Cross! – Čo to znamená pre kryptomeny?

Má to dva dôvody

Existujú však dva vierohodné dôvody, prečo sieť zaznamenala náhly nárast nových účtov. Stackovanie Tron tokenov sa v súčasných neistých časoch stalo výnosným. Priemerné výnosy sa pohybujú medzi 7 – 8 % ročne, čo je veľmi príťažlivé pre každého, kto sa chce vyhnúť obchodovaniu v súčasnej neistej dobe, a má tak svoj zisk istý.

Druhým je obchodovanie tokenu Just, ktoré sa uskutoční na burze Poloniex už 5. mája. Burza akceptuje iba výmenu TRX za token Just. To znamená, že každý, kto o neho bude mať záujem, musí si otvoriť účet u Poloniexu a kúpiť alebo vložiť Tron.

Záver

Takýto nárast je pozitívnou správou pre Tron. Ten vďaka jeho DApps patrí medzi obľúbené kryptomeny v odbore hier, kasín a stávkovania. Z 90 % sú najobľúbenejšie už spomínané gambling DApps. Ovšem možno spomenúť tiež stackovanie tokenov, v ktorých si našlo svoje prístaviska pomerne dosť krypto používateľov.

Čo čítať ďalej?

Problémy v Ripple? Tiše vyhodili vedoucího XRP Markets