Bitcoin posiela tento ukazovateľ na 233 000 dolárov

  • Bitcoin sa môže dostať až na sumu 233 000 dolárov.
  • Predikujú to analytici na základe historickej skúsenosti.
  • Konkrétne podľa indikátora RSI.
Novinky Bitcoin RSI ukazuje rast
Bitcoin RSI ukazuje rast. Zdroj: shutterstock.com/Zakharchuk

Bitcoin opäť vyvoláva pozornosť investorov a nadšencov kryptomien, a to vďaka potenciálnemu zvýšeniu jeho hodnoty. Podľa analytikov by mohol vystúpať až na úroveň 233 000 dolárov už v roku 2025. Analýzy založené na indexe relatívnej sily (RSI) naznačujú, že Bitcoin sa môže čoskoro vydať na vzostupnú cestu, ktorá by mohla prepisovať doterajšiu históriu tejto kryptomeny. Prečo je tentokrát situácia iná? A čo by mohlo podporiť tento mimoriadny nárast hodnoty, o tom viac nižšie.

Indikátor RSI naznačuje nový cyklus

Index relatívnej sily (RSI) je technický ukazovateľ, ktorý sleduje momentové zmeny cien. Pri Bitcoine sa RSI v súčasnosti dostal na hodnoty, ktoré v minulosti naznačovali výrazný vzostup ceny. Tento ukazovateľ dosahuje vysoké hodnoty po období poklesov, keď sa trh resetuje a vytvára sa priestor na novú rastovú fázu.

Najnovšie trendy naznačujú, že Bitcoin opäť vstupuje do tejto cyklickej fázy a že rast by mohol byť oveľa výraznejší než v predošlých cykloch. V minulosti Bitcoin zaznamenal niekoľko vzostupných období, ktoré sa odohrávali v pravidelných intervaloch. Každé z týchto období spôsobilo rapídne zvýšenie ceny tejto kryptomeny.

A práve indikátor RSI zohrával kľúčovú úlohu pri identifikácii týchto momentov. Súčasný trend RSI spolu s nižšou volatilitou trhu a rastúcou akceptáciou kryptomien v tradičných finančných inštitúciách naznačuje, že by mohlo dôjsť k nárastu Bitcoinu na nové maximá.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin v roku 2025

Vďaka zvýšenému dopytu po digitálnych aktívach a rastúcej popularite Bitcoinu ako alternatívy k tradičným investíciám by sa mohla cena tejto kryptomeny v nasledujúcich rokoch zhodnotiť o tisíce dolárov. Podľa aktuálnych predpovedí je dokonca možné, že Bitcoin dosiahne cieľovú hodnotu 233 000 dolárov v roku 2025. Tento vzostupný trend podporujú aj nové regulačné opatrenia, ktoré pridávajú na dôveryhodnosti kryptomien.

Bitcoin ako digitálne zlato

Bitcoin sa často označuje ako digitálne zlato pre jeho podobnosti s týmto tradičným aktívom. Rovnako ako zlato, Bitcoin je obmedzený svojím maximálnym počtom 21 miliónov mincí, čo mu dáva vzácnosť. Slúži aj ako uchovávateľ hodnoty, najmä v období ekonomickej neistoty alebo inflácie. Vďaka decentralizovanej povahe je nezávislý od centrálnych bánk či vlád, čo z neho robí atraktívnu alternatívu na ochranu majetku v digitálnom veku.

Kľúčovými faktormi, ktoré robia túto situáciu odlišnou, sú aj makroekonomické faktory, akými sú inflácia a obavy z recesie. Bitcoin si v takomto prostredí buduje imidž tzv. digitálneho zlata. To následne zvyšuje jeho atraktivitu ako ochranného aktíva. Nízka úroveň inflácie a úsilie centrálnych bánk o kontrolu nad ekonomickými problémami zároveň vytvárajú priaznivé podmienky pre investície do digitálnych aktív.

Vzostup Bitcoinu v roku 2025 by tak mohol byť výrazne ovplyvnený nielen technickými indikátormi, ale aj záujmom inštitucionálnych investorov a makroekonomickými faktormi.

Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.