TOP 5 meme coinov, ktoré na seba strhli pozornosť

  • Dogecoin si udržiava pozíciu lídra v oblasti meme coinov.
  • Floki a Shiba Inu prinášajú nové funkcie do ekosystému meme coinov.
  • Pepe Coin a Bonk reprezentujú nové trendy v meme coinovom priestore.
Novinky Meme coiny opäť stúpajú
Meme coiny opäť stúpajú. Zdroj: shutterstock.com/one studio 900/Akif CUBUK

Rok 2024 priniesol výrazný nárast popularity pre meme coiny, kryptomeny inšpirované internetovou kultúrou. Tieto digitálne aktíva, pôvodne vytvorené ako žart, sa postupne transformovali na serióznych hráčov na kryptomenovom trhu. Podľa Crypto News Land 5 meme coinov zaznamenalo v tomto roku mimoriadny úspech.

Dogecoin je stále kráľ

Na čele rebríčka stojí Dogecoin, priekopník medzi meme coinmi. Táto kryptomena, vytvorená v roku 2013 ako vtipná alternatíva k Bitcoinu, si udržuje svoju pozíciu vďaka vysokej miere používateľskej angažovanosti a občasným podporám od známych osobností. Schopnosť Dogecoinu byť akceptovaný ako platidlo značne zvýšila jeho trhovú hodnotu.

Floki, inšpirovaný severskou mytológiou a psom Elona Muska, sa zameriava na vytváranie udržateľného prostredia pre NFT a decentralizované aplikácie. Jeho silný marketingový prístup mu zabezpečil pevné miesto na trhu s meme coinmi.

Rebríček najväčších meme coinov

Rebríček najväčších meme coinov. Zdroj: CoinMarketCap

Riziko volatility

Meme coiny síce poskytujú vysoký potenciálny výnos, no omnoho väčšie je aj riziko straty. Investujte iba kapitál, o ktorý si môžete dovoliť prísť.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Inovácie v svete meme coinov

Shiba Inu, známy aj ako zabijak Dogecoinu, prešiel od svojho vzniku v roku 2020 výrazným vývojom. Projekt rozšíril svoj záber o mechanizmy decentralizovaných financií (DeFi) a vlastnú decentralizovanú burzu, čím prilákal investorov hľadajúcich praktické využitie v oblasti meme coinov.

Investujete kapitál do meme coinov?

Loading ... Loading ...

Pepe Coin, ktorý získal pozornosť v roku 2024, demonštruje silu internetovej kultúry v propagácii kryptoaktív. Jeho raketový vzostup podnietil diskusie o vzťahu medzi mémami, digitálnymi aktívami a online komunitami.

Bonk, meme coin postavený na blockchaine Solana, sa stal v roku 2024 významným hráčom. Jeho rýchla integrácia do ekosystému Solana ukázala, že existuje priestor pre meme tokeny špecifické pre jednotlivé blockchainy. Bonk vyvinul špecifické využitia pre integráciu do decentralizovaných aplikácií založených na Solane.

Najziskovejšie meme coiny

Podľa údajov CoinMarketCap sú najziskovejšie kryptomeny spomedzi top 100 v súčasnosti práve meme coiny. Za posledný týždeň stúpol najviac BOME (58,77 %) a BRETT (27,30 %).

Najziskovejšie meme coiny

Najziskovejšie meme coiny. Zdroj: CoinMarketCap

Tieto meme coiny ukazujú, že hranica medzi zábavou a serióznym investovaním v kryptosvete sa stále viac stiera. Ich úspech v roku 2024 naznačuje, že meme coiny budú pravdepodobne aj naďalej zohrávať významnú úlohu v evolúcii kryptomenového trhu.

Ak sa viac zaujímate o kryptomeny, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.

Najčítanejšie články

1

Bankroty v módnom biznise: Ďalšia značka na Slovensku krachuje

2

Seniorov čaká ďalšie zvyšovanie dôchodkov. Pozrite sa, koľko po novom dostanete

3

Veľký operátor potešil tisícky Slovákov. Spustil žiadanú službu

4

Semafory už nikdy nebudú ako predtým. Pribudne ďalšia farba

5

Obľúbený slovenský predajca zavrel svoje predajne. Zákazníci sa boja o svoje objednávky

PR články

Revolúcia na kolesách: Čo skutočne prinesie Tesla Robotaxi?

Henrieta Balázsová  | 15. októbra 2024

Článok vznikol v spolupráci s XTB. Minulý týždeň prebehla akcia, ktorá by mohla byť zlomovým okamihom v našom chápaní automobilov.

Čo prinesie Robotaxi?

Čínsky drak sa prebúdza: Čaká nás investičná revolúcia?

Ľuboš Kovár  | 10. októbra 2024 Horúca novinka

Posledná dekáda priniesla mnohým akciovým trhom výrazný rast, no čínsky trh zostal pozadu. Kým americký index S&P 500 za posledných 10 rokov vzrástol o úctyhodných 190 %, čínsky Hang Seng index klesol o 11 %.

Čínska ekonomika ma problémy
Horúca novinka