Bitcoin (BTC): Známy analytik varuje pred poklesom o 75 %

  • Bitcoin môže smerovať veľmi prudko nadol.
  • Upozorňuje na to Peter Brandt.
  • Pokles môže byť masívny až o 75 %.
Novinky Bitcoin môže rýchlo klesnúť
Bitcoin môže rýchlo klesnúť. Zdroj: shutterstock.com/Hi my name is Jacco

Peter Brandt, rešpektovaný trhový analytik a odborník na technické analýzy, upozornil na potenciálne výrazné oslabenie ceny Bitcoinu, ktoré by mohlo znamenať až 75 % pokles. Tento predpoklad vychádza z pozorovania technických trendov a historických cyklov na trhu s kryptomenami. Podľa Brandta je súčasný trend vývoja cien Bitcoinu rizikový, čo naznačuje možnosť hlbokého prepadu, ktorý by mohol zasiahnuť investorov i trh ako celok.

Technické faktory naznačujúce pokles

Peter Brandt je známy svojou technickou analýzou a upozorneniami na veľké pohyby v cenách aktív, čo sa v minulosti ukázalo ako presné. Tento pesimistický výhľad spôsobil rozruch medzi investormi, ktorí sledujú trh s kryptomenami pre jeho príznačne vysokú volatilitu.

Vo svojej analýze tentokrát zohľadňuje formáciu zvanú „head and shoulders” (hlava a ramená), ktorá často signalizuje obrat v cenovom trende. Podľa Brandta táto formácia v súčasnosti naznačuje, že Bitcoin by mohol čeliť výraznému poklesu v blízkej budúcnosti.

Navyše, technické signály ukazujú, že úroveň podpory, ktorá doteraz chránila cenu pred prepadom, je slabá a mohla by byť prelomená. Tento pokles by podľa neho mohol cenu Bitcoinu znížiť až na úroveň 15 000 dolárov, čo by bolo dramatickým poklesom z jeho aktuálnej hodnoty.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Bitcoin a ďalší vývoj

Takýto prepad by mal obrovské dôsledky nielen pre individuálnych investorov, ale aj pre celý trh s kryptomenami. Bitcoin, ako najväčšia a najznámejšia kryptomena, určuje smerovanie trhu a jeho oslabenie by mohlo stiahnuť nadol aj ďalšie kryptomeny. Zníženie hodnoty o 75 % by mohlo zneistiť investorov, ktorí v posledných rokoch považovali Bitcoin za digitálne „zlato” a bezpečnú investíciu. Tieto neistoty môžu viesť k zvýšeniu predajného tlaku, čo by ešte viac znížilo cenu.

Kto je Peter Brandt

Peter Brandt je uznávaný trhový analytik a špecialista na technickú analýzu, známy svojimi presnými predikciami v oblasti kryptomien, najmä Bitcoinu. Vo svete kryptomien získal rešpekt vďaka svojim dlhoročným skúsenostiam a schopnosti identifikovať kľúčové vzorce, ktoré môžu naznačovať významné pohyby na trhu.

Brandt pravidelne varuje pred vysokou volatilitou kryptomien, pričom často zdôrazňuje riziko náhlych prepadov. Nedávno upozornil na možný 75 % pokles ceny Bitcoinu, čo spôsobilo rozruch medzi investormi. Jeho analytické prístupy sú cenným nástrojom pre tých, ktorí sledujú dynamiku kryptotrhu.

Hoci Brandtove analýzy majú váhu, investori by mali mať na pamäti, že kryptotrh je známy svojou nepredvídateľnosťou a rýchlymi zmenami. Zásadný vplyv na cenu môžu mať nové regulácie, technologický vývoj či zmeny v globálnej ekonomike. Práve tie môžu ovplyvniť dopyt po digitálnych aktívach.

Preto je dôležité pristupovať k trhu opatrne a sledovať vývoj z viacerých perspektív. Brandtove varovania teda nemusia nutne znamenať okamžitý kolaps, no sú pripomienkou volatility trhu, ktorý vyžaduje pozornosť a flexibilitu investorov.

Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.