Táto kryptomena láme rekordy ziskovosti

  • POPCAT vzrástol o 109 % za posledný mesiac.
  • Nízka korelácia s Bitcoinom pomáha rastu kryptomeny.
  • Technické ukazovatele naznačujú silný nákupný tlak, ale aj riziko korekcie.
Novinky Popcat prekonáva dynamiku trhu
Popcat prekonáva dynamiku trhu. Zdroj: shutterstock.com/QuirkCraft Studio/Khosro/Westlight
Bitmarkets
Bitmarkets

Podľa BeInCrypto, meme coin POPCAT postavený na blockchaine Solana zaznamenal pozoruhodný rast, ktorý vyvrcholil dosiahnutím nového historického maxima. Cena POPCAT sa za posledný mesiac zvýšila o 109 %, prelomila kľúčovú hranicu odporu 1 dolár a dosiahla nové maximum 1,47 dolára.

Jedinečnosť POPCAT na trhu

Jedným z hlavných faktorov stojacich za nedávnym rastom POPCAT je jeho nízka korelácia s Bitcoinom (BTC). Na rozdiel od mnohých iných altcoinov, ktoré sa zvyčajne pohybujú v súlade s cenovými výkyvmi BTC, POPCAT historicky dosahoval lepšie výsledky, keď jeho korelácia s Bitcoinom klesla. V súčasnosti korelácia medzi POPCAT a BTC spadla na 0,33, čo naznačuje slabší vzťah.

Táto nižšia korelácia sa ukázala ako prospešná pre POPCAT, keďže širší trh s kryptomenami čelí výzvam. Schopnosť meme coinu pohybovať sa nezávisle od Bitcoinu mu umožnila využiť priaznivé trhové podmienky, čo viedlo k nedávnemu cenovému nárastu.

Cenový nárast Popcat

Cenový nárast Popcat. Zdroj: TradingView

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Technická analýza a prognóza

Z technického hľadiska podľa údajov TradingView zostáva makro momentum POPCAT silné. Index relatívnej sily (RSI), kľúčový indikátor na posúdenie prekúpených alebo prepredaných podmienok, sa v súčasnosti nachádza v zóne prekúpenosti. Napriek tomu RSI stále rastie, čo signalizuje, že nákupný tlak POPCAT zostáva silný.

Indikátor RSI

Indikátor RSI. Zdroj: TradingView

Riziko korekcie

Je dôležité poznamenať, že meme coiny ako POPCAT často zažívajú náhle cenové korekcie, najmä keď sa investori rozhodnú realizovať zisky. Aj keď držitelia POPCAT zatiaľ neprejavili známky predaja, riziko potenciálneho poklesu je stále prítomné, vzhľadom na pozíciu RSI v prekúpenej zóne.

Cena POPCAT zaznamenala za posledných 72 hodín nárast o 57 %, čo posunulo meme coin založený na Solane na 1,47 dolára, jeho nové historické maximum. Tento pôsobivý nárast je súčasťou väčšieho vzostupu za posledný mesiac, poháňaného silným sentimentom na trhu a priaznivými technickými indikátormi.

Myslíte si, že sa oplatí v súčasnosti investovať do meme coinov?

Loading ... Loading ...

Prekonanie hranice 1 dolára bolo významným míľnikom pre POPCAT, keďže táto úroveň predtým slúžila ako silný odpor. Širšie trhové podmienky podporili toto prelomenie, čo umožnilo meme coinu vystúpiť do nových výšin.

Investori by mali zostať opatrní, pretože ak sa rozhodnú realizovať zisky, môže nastať prudká cenová korekcia. Možný je pokles na podpornú úroveň 1 dolára, a strata tejto kľúčovej úrovne by mohla zatlačiť POPCAT až na 0,75 dolára, čo by zneplatnilo potenciál ďalšieho rastu.

Ak sa viac zaujímate o kryptomeny, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

txb
txb
Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.

Binance baner
Binance baner

Najčítanejšie články

1

Mnohí slovenskí penzisti si čoskoro prilepšia. Týka sa to aj vás?

2

Vodiči, pozor. Za banálnu chybu, ktorú robíte denne, vám hrozí pokuta 200 eur

3

Bankroty v módnom biznise: Ďalšia značka na Slovensku krachuje

4

Výborné správy pre vodičov. Už čoskoro prídu o jednu zo svojich povinností

5

Veľký operátor potešil tisícky Slovákov. Spustil žiadanú službu

PR články

Bitcoin čaká naozaj bláznivá dekáda

Marek Rodák  | 14. októbra 2024

Globálny finančný sektor čoraz viac zvažuje Bitcoin ako nevyhnutnú súčasť moderného portfólia.

Bitcoin čaká zaujímavé obdobie

MicroStrategy sa má stať biliónovou bitcoinovou bankou

Marek Jendrál  | 14. októbra 2024

Michael Saylor, zakladateľ a výkonný predseda spoločnosti MicroStrategy, v nedávnom rozhovore s analytikmi výskumnej a brokerskej firmy Bernstein odhalil, že konečným cieľom spoločnosti je stať sa vedúcou bitcoinovou bankou.

MicroStrategy ako bitcoinová banka

Čínsky drak sa prebúdza: Čaká nás investičná revolúcia?

Ľuboš Kovár  | 10. októbra 2024 Horúca novinka

Posledná dekáda priniesla mnohým akciovým trhom výrazný rast, no čínsky trh zostal pozadu. Kým americký index S&P 500 za posledných 10 rokov vzrástol o úctyhodných 190 %, čínsky Hang Seng index klesol o 11 %.

Čínska ekonomika ma problémy
Horúca novinka