Slováci nemusia platiť novú drakonickú daň. Stačí, ak poznajú tento trik

  • Daň z finančných transakcií bude na Slovensku platiť od budúceho roka.
  • Vláda koncom septembra zvýšila jej sadzbu.
  • Odborník na dane radí podnikateľom, ako sa jej môžu úspešne vyhnúť.
Novinky Podnikatelia nemusia platiť vysokú daň z finančných transakcií
Podnikatelia nemusia platiť vysokú daň z finančných transakcií. Zdroj: shutterstock.com/Andrzej Rostek/Ground Picture

Vláda v rámci konsolidačných opatrení pripravuje novú daň z finančných transakcií. Platiť by ju mali všetci podnikatelia, no jej dopady pocítia všetci Slováci, keďže firmy vyššie náklady automaticky premietnu do cien tovarov a služieb.

Daň z bezhotovostný platieb potrápi mnohých. Odborník na dane a odvody však prezradil trik, ako na nej môžu podnikatelia ušetriť.

Daň z finančných transakcií

Ministerstvo financií plánovalo pôvodne zaviesť daň z finančných transakcií so sadzbou 0,35 %, maximálne však do výšky 30 eur za jednu bezhotovostnú transakciu. Za výber hotovosti mala byť sadzba vo výške 0,7 %. Minulý týždeň priniesol zmeny. Minister financií Ladislav Kamenický po rokovaní vlády oznámil, že nová daň bude ešte vyššia.

 Daň z finančných transakcií meníme na 0,40 percenta. Maximálne sme mali doteraz 30 eur, teraz to meníme na maximálnu výšku 40 eur. Výbery hotovosti, ktoré boli doteraz stanovené na úrovni 0,7 percenta, budú stanovené na 0,8 percenta.

Odborník prezradil, ako sa novej dani vyhnúť

Nová daň sa dá jednoducho obísť

Expert na dane a odvody Jozef Mihál našiel v návrhu zákona o dani z finančných transakcii slabinu, ktorá podnikateľom pomôže minimalizovať náklady na bezhotovostné operácie.

 

Informoval o tom na Facebooku a všetky podrobnosti vysvetlil na svojom webe, kde registrovaní užívatelia majú prístup k cenným webminárom, ktoré sú plné aktuálnych a najmä užitočných informácií.

Späť
Strana 1/2Ďalej
Autor:
Nikola Litvinová
Nikola Litvinová

Vyštudovala odbor financie a intenzívne sa venuje investovaniu. Analytickým okom sleduje svetové aj domáce ekonomické dianie. Zaujíma sa nie len o kryptomeny, ale rovnako aj o tradičné finančné trhy. Baví ju vytvárať pútavý obsah, ktorý prináša čitateľom skutočnú hodnotu.