Prudký pohyb Bitcoinu: Cena prelomila septembrové maximum

  • Bitcoin dnes prekonal mesačné maximum.
  • Cena za pár hodín stúpla o 4 %.
  • Cena stojí presne na kľúčovej rezistencii.
Analýzy Bitcoin dnes prudko stúpol
Bitcoin dnes prudko stúpol. Zdroj: Kryptomagazín
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin počas dnešného dňa stúpol o 4 % v najvyššom bode. Tento pohyb predstavuje podľa údajov TradingView najdynamickejšie zhodnotenie tohto mesiaca. Zároveň najväčšia kryptomena na svete stojí na kľúčovej rezistencii, ktorá určí ďalšie smerovanie ceny na najbližšie týždne. Dôjde napokon k ukončeniu polročnej korekcie?

Bitcoin prelomil septembrové maximum

Ako môžete vidieť na krátkodobom cenovom grafe Bitcoinu, po miernom rastúcom trende z ničoho nič došlo k masívnemu vzostupu. Dnešná cena sa pohybovala od úrovne 57 627 do 61 331 dolárov, čo je pomerne široký interval.

Bitcoin dnes stúpol o 4 percentá

Bitcoin dnes stúpol o 4 percentá. Zdroj: TradingView

Aj keď sa Bitcoinu podarilo vytvoriť slušné denné zhodnotenie, zatiaľ cena nedokázala prekonať kľúčovú rezistenciu (červená línia). Tá totiž určuje, či bude rastúci trend pokračovať alebo opäť budeme svedkami poklesu. Odporúčame sledovať uzatvorenie dennej sviečky. Ak sa cena uzatvorí vysoko nad touto rezistenciou, trend bude pokračovať smerom nahor.

Cena stojí na rezistencii

Cena stojí na rezistencii. Zdroj: TradingView

Ak by skutočne cena Bitcoinu prelomila odpor, potom by stačilo zlomiť už len poslednú rezistenciu (biela línia). Po nej by bola definitívne ukončená polročná korekcia a rast by mohol nabrať na výraznej dynamike. Pre tentokrát však stále sledujeme dnešné uzatvorenie ceny.

Tip na obchodovanie

Kryptomeny sa vždy snažte obchodovať až vtedy, keď volatilita ustúpi. Ak obchodujete prudké pohyby, vystavujete sa vysokému riziku.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

September je pre Bitcoin najhorší mesiac

Bitcoin sa obchoduje približne o 4 % vyššie ako pri otváracej cene z 1. septembra. Je to obzvlášť pozoruhodné, keďže tento mesiac je najhorší v rámci celého roka na základe údajov z poslednej dekády, ako sme vás informovali už skôr. Zatiaľ to ale vyzerá na presný opak.

Podarí sa Bitcoinu prelomiť rezistenciu?

Loading ... Loading ...

Dnešný pohyb Bitcoinu je významný, pretože môže rozhodnúť o tom, aký trend bude na trhu prevládať do konca mesiaca a taktiež v októbri. Zatiaľ odporúčame obchodníkom počkať si na uzatvorenie dnešnej ceny, aby ste mohli jasne vidieť, či bola rezistencia prelomená.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

Autor:
Marek Jendrál
Marek Jendrál

Vyštudoval financie, bankovníctvo a investovanie. O kryptomeny sa zaujíma od roku 2015. V článkoch sa špecializuje na technickú analýzu a sieťové dáta z blockchainu.