Bitcoin čaká pokles, no nespadne pod 50 000, tvrdí odborník

  • Bitcoin padá. A bude pokračovať.
  • Nemal by však klesnúť pod hranicu 50 000 dolárov.
  • Následne podľa odborníka porastie.
Novinky Bitcoin čaká pád na 50 000 USD
Bitcoin čaká pád na 50 000 USD. Zdroj: shutterstock.com/Pla2na
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin má pred sebou pád, ale potom ho čaká pozitívne obdobie. Arthur Hayes, bývalý generálny riaditeľ spoločnosti BitMEX, sa nedávno podelil o svoju predikciu týkajúcu sa budúceho vývoja ceny Bitcoinu (BTC). Podľa Hayesa by cena najväčšej kryptomeny mohla v najhoršom scenári klesnúť na 50 000 dolárov. Tento pokles by však mal byť len dočasný, a podľa neho Bitcoin stále čelí dlhodobému rastu. Čo stojí za touto predikciou a čo by mohlo spôsobiť tento prepad?

Ekonomické faktory a Bitcoin

Hayes uvádza niekoľko dôvodov, prečo by cena Bitcoinu mohla krátkodobo klesnúť. Prvým z nich je neistota na svetových trhoch spôsobená vysokou infláciou a zvyšovaním úrokových sadzieb. Keď centrálne banky, najmä Federálny rezervný systém USA, zvyšujú úrokové sadzby, môže to znížiť atraktivitu rizikových aktív, ako sú kryptomeny. Investori často hľadajú bezpečnejšie investície, keď sú úrokové sadzby vysoké, čo môže viesť k odlivu kapitálu z trhu s kryptomenami.

Po páde príde rast

Aj keď Hayes predpokladá možný pokles Bitcoinu na 50 000 dolárov, upozorňuje, že tento prepad by mal byť len dočasný. Z dlhodobého hľadiska má Bitcoin podľa neho veľký potenciál na rast, hlavne vďaka rastúcej adopcii kryptomien a technológii blockchain. Bitcoin je stále považovaný za bezpečný prístav v digitálnom svete, najmä v časoch, keď tradičné finančné systémy čelia výzvam.

 

Druhým faktorom je tlak regulačných orgánov na kryptomenový sektor. Hayes upozorňuje, že sprísnenie regulácií môže spôsobiť obavy medzi investormi, čo by mohlo znížiť likviditu na trhu a spôsobiť pokles cien. Hoci regulačné opatrenia môžu pomôcť stabilizovať trh z dlhodobého hľadiska, krátkodobo môžu spôsobiť volatilitu.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Kontext globálnej ekonomiky

Hayes  pripomína, že Bitcoin prešiel v minulosti mnohými výraznými korekciami, po ktorých nasledoval silný rast. Napríklad po výrazných prepadoch v rokoch 2017 a 2020 sa cena Bitcoinu zotavila a dosiahla nové historické maximá. Pre investorov, ktorí veria v dlhodobý potenciál Bitcoinu, môže byť prípadný pokles príležitosťou na nákup. A práve to je jeho myšlienkou aj v súčasnosti.

Napriek predikcii o možnom poklese na 50 000 dolárov zostáva Hayes ohľadom budúcnosti Bitcoinu optimistický. Predpokladá, že kryptomena bude profitovať z rastúcej adopcie medzi inštitucionálnymi investormi, zlepšujúcej sa infraštruktúry a narastajúcej dôvery voči digitálnym menám. Tí, ktorí sú v kryptomenách už dlhšie, vedia, že Bitcoin vždy prekvapí. Aktuálne ho väčšina analytikov odsudzuje na pokles. To je tiež istým indikátorom.

Preto aj keď Hayes varuje pred krátkodobou volatilitou a možným poklesom, dlhodobý výhľad Bitcoinu vidí ako pozitívny. Ako povedal, pre investorov, ktorí sú pripravení čeliť výkyvom trhu, môže byť Bitcoin stále jednou z najlepších investícií do budúcnosti. A práve v tom je tá príležitosť a zároveň zložitosť kryptomenového trhu. Nikdy to nebolo inak.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CryptopotatoTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.

Najčítanejšie články

1

Veľká banka varuje. Jej klienti môžu ľahko prísť o peniaze na účte

2

Apokalypsa v Biedronke. Zákazníci dostávajú dvojmetrové účtenky

3

Slovnaft odstavil výrobu. Rafinériu to bude stáť 100 miliónov eur

4

Zmeny v MHD platné od septembra: O niektorých z nich by ste mali vedieť

5

Známa automobilka hlási miliónové straty. Skončí na pohrebisku dejín?

PR články

Fibonacciho nástroje: Ako vďaka nim zlepšiť svoje obchodné zručnosti?

PR články  | 6. septembra 2024

PR článok XTB. Trading je špecifickou disciplínou, ktorá nie je pre každého. Na rozdiel od dlhodobých investorov, obchodníci často pracujú s celým radom analytických funkcií, ktoré im pomáhajú v lepšej predikcii trhových pohybov.

Od nováčika k úspešnému traderovi

Margex - Revolučná kryptoburza, ktorá ťa prekvapí svojimi funkcionalitami

Marek Jendrál  | 5. septembra 2024

Margex sa považuje za jednu z najjednoduchších kryptomenových búrz, čo ocenia nielen začiatočníci, ale aj profesionálni obchodníci.

Komplexná kryptomenová burza Margex