Bitcoin nie je zaujímavý, hlási Google

  • Bitcoin vyvolal v minulosti množstvo záujmu.
  • Dnes už však údajne nie je v centre pozornosti.
  • Google hlási dokonca pokles.
Novinky Bitcoin nie je zaujímavý
Bitcoin nie je zaujímavý. Zdroj: shutterstock.com/Shawn.ccf
BitmarketsBitmarkets

Dáta z Google Trends ukazujú, že záujem o Bitcoin klesá, a to práve v období, keď trh s kryptomenami čelí zvýšenej volatilite a neistote. Tento pokles vyhľadávaní týkajúcich sa Bitcoinu prichádza v čase, keď jeho cena stagnuje a investori sa zameriavajú na makroekonomické faktory. Klesajúci záujem verejnosti o Bitcoin môže byť signálom, že dopyt po kryptomenách slabne. To môže mať vplyv na budúci vývoj jeho ceny.

Pokles záujmu podľa Google Trends

Podľa najnovších údajov z Google Trends, ktoré sledujú vyhľadávanie kľúčových slov v reálnom čase, výraz „Bitcoin” zaznamenal v posledných týždňoch výrazný pokles vyhľadávaní. To naznačuje, že verejnosť prejavuje menší záujem o túto kryptomenu, čo môže byť spôsobené viacerými faktormi. Po období vysokého rastu a optimizmu na začiatku roka 2021, keď Bitcoin dosiahol historické maximum, nasledovali korekcie a obdobia zvýšenej volatility, ktoré mohli oslabiť záujem bežných investorov.

Mediálny nezáujem

Jedným z dôvodov môže byť aj pokles mediálneho pokrytia Bitcoinu. Počas obdobia prudkého rastu sa Bitcoin pravidelne objavoval v hlavnom prúde médií, čo podporilo masové prijatie a investície. S klesajúcou cenou a zvýšenou trhovou neistotou sa však pozornosť médií presunula na iné témy, čo ďalej prispelo k ochladeniu záujmu.

Makroekonomické faktory, ako je inflácia, zvyšovanie úrokových sadzieb centrálnymi bankami a geopolitické napätie, hrajú kľúčovú úlohu pri formovaní sentimentu na trhoch s kryptomenami. Keď investori čelia neistote ohľadom budúcnosti globálnej ekonomiky, sú menej ochotní investovať do rizikových aktív, ako sú kryptomeny. Výsledkom je zníženie záujmu o Bitcoin zo strany malých aj veľkých investorov, čo sa odráža aj na Google Trends.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: Bitcoin NewsTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.