Problémy európskych automobiliek výrazne zosilneli. Volkswagen musí prepúšťať

  • Európske automobilky zmáhajú lacné elektromobily z Číny.
  • Volkswagen zaznamenal strmý prepad zisku.
Novinky Volkswagen musí prepúšťať aj v Nemecku
Volkswagen musí prepúšťať aj v Nemecku. Zdroj: shutterstock.com/josefkubes
BitmarketsBitmarkets

Nemecký výrobca áut Volkswagen uviedol, že ťažkosti automobilového priemyslu znamenajú, že nemôže vylúčiť zatvorenie závodov vo svojej domovskej krajine. Firma uviedla, že musí zrušiť dlhodobý prísľub ochrany pracovných miest platný od roku 1994, ktorý by zabránil prepúšťaniu do roku 2029.

Európsky automobilový priemysel je vo veľmi náročnej a vážnej situácii,” uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ skupiny Volkswagen Oliver Blume.

Generálny riaditeľ divízie osobných automobilov koncernu Volkswagen Thomas Schäfer konštatoval, že snaha o zníženie nákladov „prináša výsledky”, ale problémy „výrazne zosilneli”. Európske automobilky čelia rastúcej konkurencii lacných čínskych elektromobilov.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Volkswagen zaznamenal strmý prepad zisku

Polročné výsledky Volkswagen naznačujú, že nedosiahne svoj cieľ úspory nákladov vo výške 10 miliárd eur do roku 2026, uviedla firma.

Zisk automobilky sa prepadol

Základná značka koncernu Volkswagen zaznamenala pokles prevádzkového zisku na 966 miliónov eur z úrovne 1,64 miliardy eur v rovnakom období minulého roka.

Predstavitelia odborov a zástupcovia zamestnancov s myšlienkou prepúšťania nesúhlasia. Prístup manažmentu je „nielen krátkozraký, ale aj nebezpečný, pretože riskuje zničenie srdca Volkswagenu,” uviedol na webe odborov hlavný vyjednávač s Volkswagenom za priemyselný zväz IG Metall Thorsten Gröger.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: SITATAGY: