Pre Bitcoin je september tradične negatívny. Indikátory to potvrdzujú

  • Bitcoin bude v septembri volatilný.
  • To je predpoklad odborníkov.
  • Tvrdia to na základe konkrétnych faktorov.
Novinky Bitcoin je historicky v septembri volatilný
Bitcoin je historicky v septembri volatilný. Zdroj: shutterstock.com/Jonathan M. Souza
BitmarketsBitmarkets

Tento týždeň sa Bitcoin opäť ocitol v strede pozornosti, keď ho ovplyvňovalo niekoľko kľúčových faktorov, ktoré môžu určiť jeho ďalší vývoj.

Základné faktory

September je tradične mesiacom, ktorý prináša volatilitu na trhoch s kryptomenami, a tento rok nie je výnimkou. V článku sa venujeme vybraným dôvodom, prečo je to tak.

1. Volatilita trhu: September ako historicky rizikový mesiac

September je tradične obdobím, keď trhy, vrátane kryptomien, zažívajú zvýšenú volatilitu. Historické údaje ukazujú, že Bitcoin v septembri často čelí tlaku a cenovým prepadom. Tento rok nie je výnimkou, keďže Bitcoin začal mesiac so značnými výkyvmi, ktoré znepokojujú investorov. Obavy z historických vzorcov a pretrvávajúcej neistoty na trhu zvyšujú napätie medzi obchodníkmi, ktorí sa pripravujú na potenciálne nepriaznivé pohyby cien.

2. Zasadnutie Fedu: Vplyv menovej politiky

Jedným z najdôležitejších faktorov, ktoré tento týždeň ovplyvňujú Bitcoin, je nadchádzajúce zasadnutie Federálneho rezervného systému (Fed). Očakáva sa, že Fed bude diskutovať o ďalšom vývoji úrokových sadzieb, čo môže mať významný dopad na trhy s kryptomenami.

Sentiment na trhoch

Sentiment akciového trhu je aktuálne zmiešaný, ovplyvnený obavami z inflácie, úrokových sadzieb a geopolitických rizík. Investori sú opatrní, no niektorí vidia príležitosti na nákup pri poklesoch, čo prispieva k volatilite.

3. Sentiment na trhu: Strata dôvery alebo príležitosť na rast?

Sentiment medzi kryptoinvestormi je tento týždeň zmiešaný. Zatiaľ čo niektorí investori zostávajú optimistickí a vidia aktuálnu situáciu ako príležitosť na nákup za nižšie ceny, iní sú opatrní a pripravujú sa na možný prepad. Táto rozdelenosť môže viesť k zvýšenej volatilite, pretože trh hľadá jasný smer. Bitcoin sa momentálne pohybuje na hranici kľúčových technických úrovní, ktoré by mohli rozhodnúť o jeho ďalšom vývoji.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

4. Technická analýza: Kľúčové úrovne a signály

Technická analýza Bitcoinu poukazuje na niekoľko dôležitých úrovní podpory a odporu, ktoré môžu byť rozhodujúce pre krátkodobý vývoj ceny. Investori sledujú, či Bitcoin dokáže udržať úroveň okolo 54 000 dolárov, ktorá je považovaná za kritickú podporu. Ak by sa cena prepadla pod túto úroveň, mohlo by to signalizovať ďalší pokles, zatiaľ čo odraz od tejto hranice by mohol poskytnúť podporu pre ďalší rast.

5. Makroekonomické faktory: Bitcoin a ekonomická neistota

Globálna ekonomická neistota, vrátane rastúcej inflácie, geopolitických napätí a rizík recesie, naďalej ovplyvňuje trhy s kryptomenami. Tieto makroekonomické faktory môžu zvýšiť dopyt po Bitcoine ako alternatívnom aktíve, ale zároveň zvyšujú volatilitu, keď investori reagujú na najnovšie ekonomické správy a údaje.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: CointelegraphTAGY:
Autor:
Marek Rodák
Marek Rodák

Vyštudoval filozofiu a históriu. Počas svojho profesionálneho života skúsil viacero pozícií, od marketingu, cez učiteľa, asistenta až po zastupujúceho riaditeľa školy. Vo voľnom čase sa venuje kryptomenám. Píše od roku 2011.