Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Podnikatelia, pozor. Blíži sa dôležitý termín, za jeho premeškanie hrozí pokuta

  • Slovenskí podnikatelia si musia do konca mesiaca splniť dôležitú povinnosť.
  • Tí, ktorí si odložili úhradu poistného, dostanú od Sociálnej poisťovne upozornenie.
Novinky Podnikatelia musia uhradiť odložené poistné
Podnikatelia musia uhradiť odložené poistné. Zdroj: shutterstock.com/New Africa
BitmarketsBitmarkets

Firmám a samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO), ktoré počas pandémie ochorenia COVID-19 požiadali o odklad poistného v novembri 2021, sa blíži jeho splatnosť.

Podnikatelia musia odložené poistné uhradiť do konca mesiaca

Uhradiť ho musia do 30. septembra. V utorok na to upozornil hovorca Sociálne poisťovne (SP) Martin Kontúr.

 

SZČO a zamestnávatelia s odloženou splatnosťou majú povinnosť uhradiť platbu poistného za mesiac november 2021 do 30. septembra 2024. Ak tak neurobia, Sociálna poisťovňa bude zo zákona povinná im predpísať aj penále za dni omeškania a dlžnú sumu poistného a penále vymáhať,” uviedol Kontúr.

Doplnil, že pri úhrade poistného za november 2021 je potrebné uviesť variabilný symbol, špecifický symbol v štandardnom tvare 112021 a peniaze poslať na číslo účtu príslušnej pobočky poisťovne.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Podnikatelia dostanú upozornenie mailom

Kontúr spresnil, že SP bude v najbližších dňoch posielať zamestnávateľom aj SZČO e-mailové správy, v ktorých ich upozorní na povinnosť úhrady odloženého poistného za predvlaňajší november do konca septembra.

Upozornenia dostanú tie subjekty, ktorým Sociálna poisťovňa zaslala aj mailovú notifikáciu o zapracovaní čestného vyhlásenia k odkladu splatnosti poistného, teda na nich eviduje e-mailový kontakt,” uzavrel.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: TASRTAGY: