Mobil reklama GuardiannnPC reklama Guardiannn

Bitcoin „stojí na križovatke”. Odborník vymenoval scenáre blízkej budúcnosti

  • Známy analytik zverejnil nové video.
  • Rozoberá v ňom pozíciu najsilnejšej kryptomeny.
  • Poukázal na kľúčové úrovne.
Novinky Bitcoin musí ukázať svoju silu
Bitcoin musí ukázať svoju silu. Zdroj: shuteerstock.com/Admslw_87
BitmarketsBitmarkets

Bitcoin sa opäť ocitá v bode, ktorý môže zásadne ovplyvniť jeho ďalší vývoj. Hoci sú kryptomeny známe svojou nepredvídateľnosťou, momentálne je situácia ešte zložitejšia. Ak sledujete kryptomenové trhy alebo zvažujete investíciu, teraz je ten správny čas, aby ste sa zamysleli nad tým, čo sa môže stať.

Čo sa bude diať?

Kryptomenový analytik Dan Gambardello, ktorý má na YouTube tisícky sledovateľov, nedávno vo svojom videu upozornil na niekoľko kľúčových úrovní, ktoré by Bitcoin mohol čoskoro testovať. Ak Bitcoin nedosiahne tieto úrovne, jeho cena môže v krátkom čase výrazne kolísať.

Prečo musí Bitcoin teraz nabrať na sile

Gambardello zdôrazňuje význam krátkodobej nákladovej základne, ktorá sa aktuálne pohybuje okolo 63 600 dolárov. Táto úroveň je podľa neho kľúčovým ukazovateľom, od ktorého sa odvíja momentálna trhová dynamika.

Bitcoin sa teraz nachádza takmer presne na tejto úrovni, ale vzniká otázka, či sa tam aj udrží, keďže len pred pár dňami mu do tejto hodnoty chýbalo približne 2 000 dolárov.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Momentálne sa Bitcoin pohybuje mierne nad 20-dňovým kĺzavým priemerom, čo je ďalší dôležitý ukazovateľ. Na dennom grafe však situácia zostáva nejasná, pretože sa blíži čas uzatvárania dennej sviečky. Ak Bitcoin nedokáže udržať svoju pozíciu nad týmto priemerom, môže to signalizovať problémy pre jeho cenu, píše News BTC.

Dôležité úrovne a technické indikátory

Gambardello upozorňuje aj na význam ďalších kĺzavých priemerov – 50-dňový a 200-dňový. Tieto úrovne sú podľa neho významné bariéry, ktoré Bitcoin musí prekonať, aby sa potvrdil býčí trend. Zároveň sa venuje Fibonacciho retracement úrovniam, ktoré môžu taktiež zohrávať kľúčovú úlohu v ďalšom vývoji ceny. Ak Bitcoin nezvládne tieto úrovne prekonať, môže nasledovať buď obdobie konsolidácie, alebo dokonca pokles.

Hrozba recesie

Gambardello vo svojom videu taktiež spomína rastúce obavy z recesie, ktoré by mohli mať širší vplyv na trh kryptomien. „Na X (predtým Twitter) je čoraz viac príspevkov a grafov, ktoré naznačujú možnú recesiu. Existujú aj viaceré indikátory, ktoré upozorňujú na riziko pádu trhu,” vysvetľuje.

Význam 20-týždňového kĺzavého priemeru

Gambardello zdôrazňuje význam 20-týždňového kĺzavého priemeru, ktorý v minulosti často slúžil ako hranica medzi býčími a medvedími trhmi. Ak Bitcoin neudrží svoju pozíciu nad touto úrovňou, môže to byť signál na ďalší pokles. Naopak, ak sa mu podarí udržať nad touto hranicou, môže to byť náznak, že trh smeruje do býčieho teritória.

Dôležité technické indikátory, ako sú RSI (Relative Strength Index) a MACD (Moving Average Convergence Divergence), taktiež naznačujú, že Bitcoin by mohol byť pripravený na ďalší rast. Konsolidačné obdobia, ktoré sme nedávno pozorovali, by mohli byť predzvesťou ďalšieho pohybu smerom nahor.

Čo môžeme očakávať?

Gambardello verí, že ak má Bitcoin teraz vystúpiť, musí to urobiť v blízkej budúcnosti. Upozorňuje na historické vzory, keď Bitcoin dosahoval výrazný rast v obdobiach, keď RSI osciloval okolo hodnoty 54. Súčasná dynamika trhu naznačuje, že by mohol byť práve teraz ten správny čas na ďalší rast.

Ak sa Bitcoin dostane nad úroveň 63 700 dolárov, mohol by pokračovať v raste smerom k 70 000 dolárov. Na druhej strane, ak neudrží svoju pozíciu nad 20-týždňovým kĺzavým priemerom, môžeme očakávať pokles na úroveň okolo 50 000 dolárov.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: News BTCTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.