Benátky ponúkajú prácu snov. Na tejto pozícii ľudia zarobia aj 500 eur denne

  • Práca však nie je jednoduchá a spomedzi všetkých uchádzačov uspeje len niekoľko z nich.
  • Kým záujemcovia do práce nastúpia, musia absolvovať pár drahých kurzov.
Novinky Benátky ponúkajú prácu snov
Benátky ponúkajú prácu snov. Zdroj: Shutterstock.com/muratart, Andrii Iemelianenko
BitmarketsBitmarkets

Benátky patria medzi najnavštevovanejšie kúty sveta. Ročne ich navštívi až 30 miliónov turistov. Pokiaľ vás toto miesto láka, no nie iba ako turistu, zbystrite pozornosť. Mesto hľadá zamestnancov, ktorým ponúkne skutočne rozprávkové podmienky.

Portál Independent informuje o tom, že mestu chýbajú gondolieri. Práca však nie je jednoduchá a spomedzi všetkých uchádzačov uspeje len niekoľko z nich.

Pozvánka na kurz

Radnica spustila predvýberové konania. Počas neho musia záujemcovia ukázať svoje zručnosti. V prípade, že budú úspešní a skúšku zvládnu, od mesta dostanú pozvánku na komplexný kurz.

Tento kurz zahŕňa záležitosti, ktoré by vám pravdepodobne ani nenapadli. Ide o štúdium histórie, umenia a kultúry mesta Benátky. Čo je však horšie, tento kurz trvá 30 hodín a jeho účastník zaň musí zaplatiť až 400 eur.

Po tomto kurze musia záujemcovia absolvovať ďalší kurz. Ten síce trvá „len” 10 hodín, no stojí rovnako, a teda 400 eur. Ide o kurz praktických zručností. Počas neho každý účastník absolvuje výuku umenia pohybu elegantného člna za použitia jediného vesla pod dohľadom skúseného gondoliera.

Ak tieto kurzy zvládnete, absolvovať musíte už len lekársku previerku a záverečnú skúšku. Následne dostanete licenciu gondoliera.

V súčasnosti pracuje v Benátkach iba 433 gondolierov. Vzhľadom na množstvo turistov, ktoré mesto navštívi, je toto číslo nízke. Záujem o ich služby je naopak vysoký.

Gondolieri v Benátkach si dokážu zarobiť veľmi slušne. Denne ide aj o 500 eur, čo je plat, ktorý skutočne stojí za pozornosť. Plat je taký vysoký najmä z toho dôvodu, že jazda trvajúca 30 minút stojí do 19:00 90 eur. Po tomto čase sa zvýši na 110 eur.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: IndependentTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.