Kúpa jazdeného auta v tomto ročnom období sa vám môže vypomstiť. Čo je za tým?

  • Jazdené autá sa stávajú čoraz obľúbenejším segmentom.
  • Pozor si ale dajte na autá z krajín, kde boli povodne.
  • Vtedy môže dôjsť k zlyhaniu systémov.
Off topic Pozor na jazdené autá
Pozor na jazdené autá. Zdroj: shutterstock.com/Anatoliy Cherkas/Prostock-studio
BitmarketsBitmarkets

Mnoho ľudí si nemôže dovoliť nové autá aj z dôvodu neustáleho rastu ich cien. Preto väčšinou siahajú po jazdených modeloch, no v tomto období môžu naraziť na nepríjemnú záležitosť. O téme informoval portál Interez.

Rozhodne si treba dávať pozor na to, odkiaľ dané vozidlo prišlo na Slovensko. Západnú Európu totiž toto leto zasiahli rozsiahle povodne. Práve takto zasiahnuté autá sa potom objavujú v ponuke malých bazárov alebo v súkromnej inzercii. Na takéto konanie upozornila aj spoločnosť AAA Auto.

Pravidelne, už krátko po záplavách, evidujeme pokusy o predaj áut, ktoré sú poškodené vodou. Mnoho takýchto vozidiel odmietame, často sa potom objavujú u iných predajcov alebo v súkromnej inzercii.

Pokiaľ bolo auto zaplavené nad motorový priestor, tak riziko poškodenia je obrovské. Problémom je to, že autá poškodené vodou a bahnom sa veľmi neoplatí opravovať, preto ich majitelia iba dôkladne umyjú a dajú na predaj.

Pri kúpe jazdeného auta si dávajte veľký pozor

Pri kúpe jazdeného auta si dávajte veľký pozor. Zdroj: shutterstock.com/Standret

Zlyhanie elektroniky a bezpečnostných prvkov sa tak ale stáva časovanou bombou, čo je na cestách mimoriadne nebezpečné. S nadmernou vlhkosťou úzko súvisí aj nadmerná tvorba korózie. Tá sa navyše objavuje na neobvyklých miestach.

Najviac si treba dávať pozor na dovezené autá z krajín ako Česká Republika, Rakúsko, Nemecko Belgicko. Práve tam boli posledné obdobie zaznamenané povodne. Z týchto krajín sa na Slovensko pravidelne dovážajú jazdené autá.

Pri kúpe ojazdených áut z dovozu si starostlivo skontrolujte, či nepochádza z územia, ktoré bolo pod vodou. Mali by ste to zistiť podľa miesta registrácie, aj keď ani to nie je stopercentné. Obchodníci si autá často predávajú a krátkodobo ich registrujú v iných regiónoch, niekedy aj v iných krajinách. Tým sa snažia ich pôvod zamaskovať.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.
Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: InterezTAGY:
Autor:
Michal Sobek
Michal Sobek

Vyštudoval odbor masmediálne štúdia. Od skončenia školy sa venuje redaktorstvu, pričom okrem technológií aktívne sleduje aj politické dianie, ktoré s jeho témami často úzko súvisí.