Kvôli amatérskej chybe prídete o vodičské oprávnenie. Vodiči, toto za volantom nerobte

  • Okrem vodičov s ťažkou nohou by si mala dávať pozor aj ďalšia skupina ľudí.
  • Už viac ako 2 roky totiž na Slovensku platia prísnejšie pravidlá.
Novinky Kvôli amatérskej chybe prídete o vodičské oprávnenie
Kvôli amatérskej chybe prídete o vodičské oprávnenie. Zdroj: Shutterstock.com/New Africa, ozkan ulucam
BitmarketsBitmarkets

Už vyše dvoch rokov musia vodiči dávať pozor na to, ako sa za volantom správajú. Došlo totiž k istým zmenám, ktoré platia aj v súčasnosti. Ako uvádza portál aktuality.sk, tieto zmeny sa týkajú zákona o cestnej premávke. Konkrétne došlo k zvýšeniu trestov za vážne porušenia dopravných predpisov.

Najväčší pozor by si mali dávať jednoznačne vodiči, ktorí zvyknú mať „ťažkú nohu.” Najvýraznejšie zmeny sa totiž spájajú práve s prekročením povolenej rýchlosti. Zároveň by však mali spozornieť aj vodiči, ktorí počas šoférovania používajú svoj mobilný telefón.

Ísť rýchlo sa nevypláca

Hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová upozorňuje na to, že v prípade zvýšených pokút za rýchlosť je v blokovom konaní najvyššia peňažná pokuta za rýchlosť vo výške až od 250 do 800 eur. Pri riadnom konaní však ide o sumu od 500 do 1 000 eur.

Výška pokuty sa teda pri novele zákona nezmenila. Pokiaľ však vodič prekročí rýchlosť počas 12 mesiacov tretíkrát a viackrát, polícia mu môže udeliť aj sankciu vo forme zákazu činnosti. To platí v prípade, že dôjde k prekročeniu rýchlosti v obci o 50 kilometrov za hodinu a viac a mimo obce o 60 kilometrov a viac.

Problémy si vodiči narobia aj používaním mobilného telefónu počas jazdy, ak nemajú systém hands free. Ide totiž o závažné porušenie pravidiel cestnej premávky, ktoré môže mať za následok až stratu vodičského oprávnenia.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Ako sa zvýšili pokuty?

Späť
Strana 1/3Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: aktuality.skTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.