Bitcoin je vo výpredaji, tvrdí populárny investor. Údajne raketovo vystrelí

  • Samson Mow, popredný zástanca kryptomien, tvrdí, že Bitcoin je teraz vo fáze výpredaja.
  • O skutočnej hodnote možno hovoriť až od istej sumy.
Bitcoin Samson Mow tvrdí, že Bitcoin je vo výpredaji
Samson Mow tvrdí, že Bitcoin je vo výpredaji. Zdroj: shutterstock.com/Travis Wolfe/ Reprofoto: FB/Samson Mow
BitmarketsBitmarkets

Nedávne vyhlásenia Samsona Mowa, popredného zástancu Bitcoinu a CEO spoločnosti JAN3, na platforme X zaujali mnohých v investičnej komunite.

Aktuálne dianie na trhu

Mow je známy svojím optimizmom ohľadom budúcnosti Bitcoinu. Predpovedá, že súčasné nižšie ceny Bitcoinu predstavujú príležitosť pre nákup tejto kryptomeny pred jej očakávaným rastom. Má na to trefné označenie.

Bitcoin treba kupovať teraz, tvrdí Mow

Podľa Mowa by sa malo na cenu Bitcoinu pod 100-tisíc dolárov pozerať ako na výpredaj. Tvrdí, že Bitcoin by sa mohol v budúcnosti vyšplhať na úroveň jedného milióna dolárov. Očakáva, že tento rast nastane do jedného roka od tohto leta.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Mow vysvetľuje, že Bitcoin mnohí vnímajú ako „risk-off” aktívum. To znamená, že je atraktívny pre investorov v časoch neistoty a ekonomickej nestability, píše U.Today.

Kto investuje do BTC?

Mow identifikoval skupiny ľudí, ktorí sú najpravdepodobnejší investori do Bitcoinu – tí, ktorí rozumejú peniazom, obyvatelia krajín trpiacich infláciou a represívnymi režimami. Taktiež investori s nízkou časovou preferenciou, ktorí dávajú prednosť dlhodobým investíciám.

Nedávne ekonomické udalosti ukázali výrazný cenový posun Bitcoinu. Hodnota tejto kryptomeny v jeden deň vzrástla o viac ako 6 %. Tento nárast nasledoval po vyhlásení predsedu Federálnej rezervnej banky, Jeromea Powella.

FED avizuje zmeny

Čo vyhlásil?

Jerome Powell, predseda Americkej centrálnej banky, v prejave na výročnom zasadnutí FEDu v Jackson Hole vyhlásil, že nastal čas na úpravu menovej politiky. Vyjadril sa, že cesta menovej politiky je jasná.

Konkrétne načasovanie a rýchlosť zníženia úrokových sadzieb však bude závisieť od aktuálnych ekonomických dát, inflačných očakávaní a rovnováhy rizík.

Podľa Powella je pravdepodobné, že FED začne uvoľňovať menovú politiku už na septembrovom zasadnutí menového výboru (FOMC). Ak sa tak stane, bude to prvé zníženie úrokových sadzieb od obdobia, kedy FED začal v marci 2022 zvyšovať sadzby, čo trvalo až do júla 2023. Počas tohto obdobia sa kľúčová úroková sadzba v USA zvýšila trinásťkrát a dosiahla 23-ročné maximum v pásme 5,25 % až 5,50 %.

Powell zdôraznil, že vďaka výraznému spomaleniu inflácie sa môže FED teraz sústrediť aj na druhý aspekt svojho dvojitého mandátu, a to zabezpečenie plnej zamestnanosti. Poukázal na to, že inflácia v USA sa výrazne ochladila a priblížila sa k dvopercentnému inflačnému cieľu FEDu, keďže ukazovateľ preferovaný FEDom klesol na 2,5 % z 3,2 % pred rokom. Na vrchole v júni 2022 inflácia dosiahla 7 %.

Miera nezamestnanosti v USA sa pomaly zvyšuje, čo niektorí experti považujú za signál blížiacej sa recesie. Powell vysvetlil, že tento nárast nezamestnanosti je spôsobený skôr zvýšeným počtom ľudí vstupujúcich na trh práce a pomalším tempom prijímania zamestnancov, než zrýchlením prepúšťania alebo zhoršením situácie na trhu práce.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
TAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.