Známy výrobca avizuje vlnu prepúšťania. O prácu príde viac ako 100 ľudí

  • GoPro na trhu pôsobí od roku 2002 a známe je aj na Slovensku.
  • O prácu však príde viac ľudí, pričom sa povráva o 140 zrušených pracovných miestach.
Ekonomika Známy výrobca avizuje vlnu prepúšťania
Známy výrobca avizuje vlnu prepúšťania. Zdroj: Shutterstock.com/Unai Huizi Photography, Lee Charlie
BitmarketsBitmarkets

Portál News Nine uvádza, že redukciu stavov zamestnancov pocíti aj známa spoločnosť GoPro.

Značku GoPro si ľudia spájajú sú populárnymi kamerami. Pokiaľ ich nemali doma, stretli sa s nimi v známych videách, za ktorými stoja extrémni športovci. Spoločnosť GoPro na trhu pôsobí od roku 2002 a známou je aj na Slovensku.

Nejde o prvé vyhadzovanie

Spoločnosť GoPro v súčasnosti zamestnáva zhruba tisíc ľudí. K prepúšťaniu však už došlo aj v tomto roku. Prácu stratili približne 4 percentá zamestnancov.

Prvým prepúšťaním to však nekonční. Druhá vlna vyhadzovania príde koncom roka 2024. O prácu však príde viac ľudí, pričom sa povráva o 140 zrušených pracovných miestach. Dôvodom tohto veľkého prepúšťania je znižovanie príjmov a ziskov spoločnosti. V porovnaní s minulým rokom poklesli totiž až o 22 percent. Medzi dôvody patria aj zvýšené náklady na prevádzku a výrobu.

Pokiaľ by sa hľadalo riešenie, mohlo by ísť napríklad o zefektívnenie výroby a zníženie nákladov na výplaty pracovníkov. Problémy však firma má aj v dôsledku naťahovačiek s čínskou spoločsnoťou Arashi Vision. Tá mala pristúpiť k porušeniu autorských práv amerického výrobcu.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah
Finančné rozdielové zmluvy sú zložité nástroje a sú spojené s vysokým rizikom rýchlych finančných strát v dôsledku pákového efektu. Na 76 % účtov retailových investorov dochádza k finančným stratám pri obchodovaní s finančnými rozdielovými zmluvami u tohto poskytovateľa. Mali by ste zvážiť, či chápete, ako finančné rozdielové zmluvy fungujú, a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko, že utrpíte finančné straty.

Prepúšťa aj známy výrobca alkoholu

Späť
Strana 1/2Ďalej
0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: News NineTAGY:
Autor:
Karina Daráková
Karina Daráková

Karina Daráková pochádza spod Tatier a vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V minulosti pôsobila v Novom Čase a na pozícii vedúcej domáceho spravodajstva v Startitup. V Kryptomagazine sa venuje ekonomickým a realitným témam.