Vitalik Buterin prehovoril do duše Elonovi Muskovi. Čo mu poradil?

  • Elon Musk je známy svojimi snahami ísť proti systému.
  • Položil si však otázku, či to nepreháňa.
  • Vitalik Buterin mu dal dôležitú radu.
Novinky Buterin sa rozhodol dať Muskovi radu
Buterin sa rozhodol dať Muskovi radu. Zdroj: shutterstock.com/Alexey Smyshlyaev/Frederic Legrand - COMEO
BitmarketsBitmarkets

Elon Musk a Vitalik Buterin patria v technologickom svete medzi významné osobnosti. Ich názory a činy pravidelne a so záujmom sleduje verejnosť.

Nedávno sa medzi nimi odohrala zaujímavá výmena názorov, ktorá stojí podľa U.Today za pozornosť.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Vitalik Buterin odpovedal na rečnícku otázku Elona Muska

Elon Musk, známy svojím neustálym odporom voči zaužívaným normám a snahou posúvať hranice možného, vyjadril na svojom profile na sociálnej platforme X (Twitter) pochybnosti o tom, či nie je príliš vzdorovitý.

Vitalik Buterin, tvorca Etherea, na to zareagoval s radou, ktorá by mohla byť užitočná nielen pre Muska, ale aj pre mnohých ďalších.

Buterin uviedol:

„V odporovaní je dôležitá cnosť. Je tu však aj dôležitá cnosť v sústredení sa na budovanie presvedčivej a obdivuhodnej alternatívy.”

Dodal tiež: „Myslím si, že by vašim cieľom pre ľudstvo aj vašej osobnej spokojnosti prospelo, keby ste investovali trochu viac energie do toho druhého. Ale som len jeden z pozorovateľov.”

Táto rada od Buterina podčiarkuje význam nielen boja proti zaužívaným normám, ale aj tvorby niečoho nového a hodnotného.

Ethereum, kryptomena, ktorú Buterin vytvoril, je jedným z príkladov tohto prístupu. Hoci čelí výzvam na trhu, jej dôležitosť v digitálnej ekonomike sa len ťažko dá poprieť. V súčasnosti sa Ethereum snaží prekonať kľúčové úrovne odporu, čo môže naznačovať ďalší rast.

Záhadný prevod Etherea

Vitalik Buterin nedávno previedol viac než milión dolárov v kryptomene Ethereum (ETH).

Kam putovali peniaze?

Peniaze smerovali do projektu Raligun, ktorý je zameraný na ochranu súkromia, informuje U.Today v ďalšom článku. Ide o projekt, ktorý pomocou špičkovej zero-knowledge kryptografie umožňuje skryté a bezpečné transakcie v decentralizovanom finančnom prostredí.

 

Buterin sa dlhodobo angažuje v technológiách, ktoré podporujú anonymitu a bezpečnosť v kryptomenovom svete. Preto neprekvapuje, že práve on podporil tento projekt. V dnešnom digitálnom svete, kde sa naše osobné údaje často stávajú predmetom sledovania a monitorovania, získava otázka súkromia čoraz väčšiu dôležitosť.

Nie všetci však zdieľajú Buterinovo nadšenie pre takéto technológie. Kryptomenové mixery, akým je aj Raligun, často vyvolávajú obavy z ich možného zneužitia na kriminálne účely, ako je pranie špinavých peňazí či financovanie terorizmu.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Niektoré bezpečnostné agentúry dokonca obvinili Raligun z toho, že ho používali severokórejskí hackeri na legalizáciu ukradnutých kryptomien. Raligun však tieto obvinenia rázne odmietol a tvrdil, že jeho nástroje dokážu blokovať podozrivé transakcie.

Napriek týmto kontroverziám Buterin neustúpil od svojej podpory ochrany súkromia v kryptomenovom svete. Svoj postoj už v minulosti demonštroval aj podporou ďalších projektov zameraných na ochranu súkromia, ako napríklad Zcash.

0 Dní
0 Hodin
0 Minút
0 Sekúnd
Zdroj: U.TodayTAGY:
Autor:
Vanessa Massayova
Vanessa Massayova

Pochádza z Bratislavy, kde vyštudovala ruské a východoeurópske štúdiá na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Žurnalistika bola najskôr iba jej hobby, neskôr sa však stala redaktorkou v Startitup. Teraz sa v Kryptomagazíne venuje aktualitám a zaujímavým témam.